Friday, 2 March 2012

subjek sejarah...Tidakkk...

Tengah busan2 petang ni x tau nak wat pe..menghadap laptop lagi la jawabnya..haha..tetibe teringat zaman sekolah dulu..

Tyme sekolah dulu,,mesti ada subjek y korang x berapa nak gemar la kan..Bile x suke subjek tu,,mula la ngntuk dalam kelas..kalau aku,semua subjek ngntuk kot..hehe

Subjek y paling aku x minat adalah subjek sejarah..Busan kut..Bukan sebab cikgu,,(aku suke semua cikgu2 aku..=) )..Rasenye sebab aku dah mind set kot,,x minat sejarah,,xminat,,DAN x minat..ngee..lagipon,,banyak sgt nak kene baca..x lalu..

Dulu tyme kelas sejarah, cikgu aku suke sangat bagi soalan spontan..ayat die "Okay,,semua berdiri..buku teks simpan ye"..Kalau die dah kuarkan ayat tu,,aku dah stat cuak dah..otak satu mende x tau ape..classmate aku berebut2 agkat tangan nak jawab soalan..aku??haha

Aku malas nak try jawab,,sebab kalo salah,,berdiri atas kerusi..kalo y atas kerusi tu jawab salah lag,,jawabnye bawah meja la kene duduk..baik aku x yah jawab lagsung..hahaha..Last2,,muka aku adalah antara orang y last2 brdiri..nasib baik kawan sebelah aku selalu bagi jawapan..Dapat jugak duduk..=P

And sampai sekarang aku x minat sejarah..aku rasa aku ni mmg kategori buta sejarah kot..isy2..tapi aku tau la Parameswara y start bukak melaka(budak kecik pon tau)..haha

2 comments:

lin~ said...

totally, agree~

tidur dalm kelas menjadi kebiasaan(:

sejarah memang bosan, tapi nak dapat A punya pasal kene sayang sehabis sayang (.")

NazuerahAzhar said...

Er.. kenapa ramai yg tak minat sejarah ea?
Zuera minat sangat. <-- Pelik.

ni, Zuera ada tag akak kat sini.
http://sempoi9.blogspot.com/2012/03/aku-dan-lappy.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura