Monday, 26 November 2012

Kartun Zaman Dahulu Kala

sumber google

Alahai,,sape ingat lagi kartun teletubbies ni...Ni la antara fevret2 katun zaman dulu2..Yela,,dulu budak2 mana ade game2 angry bird semua tuh..Jadi,,tengok kartun je la,,x pun main masak2 ,,petik bunga bunga yang mak tanam  kat umah..Mak menanam,aku menghancusskan...lalalala~~~~Sape pernah wat cam tu..haha

Elok no kartun teletubbies ni,,sebab ada 4,,dulu time kecik kecik aku ngn adik beradik amek tiap satu character..kiteorang cukup2 ade 4 orang..Aku aka Lala..toink toink...haha..Tinky winky akak aku yang sulung, dipsy yang kedua tu,,adik aku bongsu si pooh tuh..Giloooo...hahahaha

sumber google
Nia ag satu kartun yang mesti nak chop mana satu engkau.."chop nak kuning", "chop nak pink"..
adui,,sangat budak2 la...^_____^

p/s: terjumpa seseorang yang dah sangat sangat lama x jumpa....wink wink....

Saturday, 24 November 2012

Ponteng Kelas...Wajarkah????

Sekejap je rasa masa berlalu..tup tup dah dkt 3 minggu x hapdate blog rupenye..hoho..aduiii..kekangan idea kesibukan masa n kelembapan broadband jadi punca utama..+____+

Okay la,back to the point..
Nak habaq mai ni, sekarang ni tengah minggu test 2..Terasa macam hari tu baru je habis test 1..
Dah kene muntah lecture note lagi..Adat la tu kan student..terima je la walau terpaksa..Kalau x study bukan student la namanya..Penat mak ayah hantaq ngaji jauh2..I love both of u ,,mom n dad..hiiii

So, berbalik kpd soalan..Bile time test,,masa tu la terasa macam nak ponteng kelas..tapi kalau aku,,kelas kol 8 pagi pon terasa macam  x nak g kelas..huhuhu
Eh,,tapi pegi tetap pegi..cuma lambat 'sikit' je la..haha
Ohh really azee lmbat sikit...okat tipu,,memang lmbat bnyak...

Alasan tuk ponteng kelas sebab nak study atau nak tido..Wajar ke x ye..
tipu la kalau aku kata aku x pernah buat..Mesti la pernah buat kan..Tapi itu dulu dulu~~~~heee
Sekarang ni test ke,,kelas tetap pergi..dengar ke x lecture,, kelas tetap pergi..(itu kaw punye pasal la nak dgr lecture ke x)
Sebab kalau x ,,attendance kosong la..
Ape yang penting,,attendance tu..hahaha

Cuma bila aku rasa sgt2 malas nak g kelas,,aku ponteng je la..lagipon kehadiran diambil 80% kan..lagi 20% jgn dibazirkan..X elok membazir bazir ni..ngeeeee..

Takkan nak suruh kawan sign kan attendance sdgkan aku duk sedap tido dlm bilik or pulun study ke,,sgt x patut...
Tapi bila ade sebab2 tertentu yang memang x dpt dielakkan,, mungkin boleh dipertimbangkan...heee

Tugas student ialah concentrate time lecture..Tapi aku x leh nak jalankan tugas tu dengan sempurna..haha

google

ini lah azee yang sebenar dalam kelas!!!!!!



Sunday, 4 November 2012

Loreal menghabiskan rambut aku!!

selamat petang kawan2...
syok sangat petang petang cenggini dengan cuaca sejuknya..rasa macam nak duk bawah comforter je x mo bangun bangun..^__^..Cemana korang,,ujan ke nun disana..Ke dok bawah selimut jugak sambil mengonline,,huhu
Dah sejuk sejuk cenggini teringin pulak rase nak makan pisang goreng panass2..
nyummm

sumber google


Okeh la,,nak cite sini..Korang pernah guna x syampoo loreal..
Aku pon baru je berjinak jinak guna syampoo loreal ,,yang macam gambar kat atas tu la..
Mula mula teringin nak pakai loreal ni,,sebab tengok rambut maya karin cam cantik pulak..lagipon,,loreal,,mcm ade class sikit je..kunun je la..hohoho

Tapi,,amat lah menduka citakan aku..
sangat2 menghancurkan hati dan yang paling penting sangat2 bagi kesan buruk kat rambut aku..
OH TIDAKKKK!!!
Sangat gugur dengan jaya nya seperti di harvest setiap hari..

Aku memang ade masalah keguguran rambut,tapi x de la sampai sedasyat ni..
ini memang tahap dasyat la..
Better aku guna sunsilk je..Lagi bez..hohoho
Agak nye aku ngan loreal x de chemistry kot..

Dalam proses tengah suruh kawan2 pakai syampoo aku,,biar habis cepat..sayang gak banyak lagi..
Habis ramai2 keguguran jugak..kihkih..
^____^

p/s: suara dah bertukar jadi suara doraemon...huhuhuhu

Monday, 29 October 2012

Apa Perlu Buat Bila Result Hancuss!!

Hello readers yang sangat2 ku sayangi sekalian..
I'm back..
X lama sangat la aku berehat kan,,^__^
Rindu pulak dekat blog yang dah terbengkalai ni..
Tapi x pe,,aku dah buang dah segala sawang sawang yang melekat kat sini..boleh la korang jemput singgah kat sini ye..=)

Sebelum tu,,selamat hari raya Aidil Adha kawan2..
Jem teruk gila lah semalam dekat highway karak..jalan kaki pon lagi laju..time tu la kita nak uji tahap kesabaran kite kan..chill sudah,,sambil dengar lagu,,makan jajan2..boleh la cakap sebab bukan aku bawak kete..hihi

Okeh,,back to the point,,nak tanya ni,,ape perlu buat bila result hancuss....
Hari tu baru je habis test 1,,result pon cepat je nak keluar,,cepat no lecturer tanda..


nampak x,,salah satu subjek..hancussss gila result aku..
1.8/20
OMG!!!!!!
Kalau per seratus,,juz 9/100 je total..
Oh azee,,silalah sedar sikit..
Memang agak dah fail subjek ni,,mana x nya,,dalam exam 70% termenung,30% jawab..haha..
Lecturer pon agak2 la,,kalau ye pon genap kan la dua ke..ni ade gak point point lapan..pergh..huwaaaa
Nak je aku pergi jumpa lecturer,,nak tengok sikit kertas jawapan aku..bukan nak tengok ape yang salah,,aku nak tengok ape yang aku betul tu sebenarnya..hohoho

Bila dah macam ni,,aku kene struggle habis la untuk test 2 ni buat back up..
Study tu biar awal,,jgn nak last minit,,peringatan tuk diri sendiri y x berapa nak sedar diri ni..huhuhu

p/s: Rindu aku x????^___^


Friday, 28 September 2012

Senarai kedai Untuk Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia




tadaaaaa.....
Kepada siswa siswi sekalian,,dah ada belum KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA ni..
Sape yang belum ambik,,cepat2 g ambik..
Guna x guna belakang kira,,yang penting kad free...^___^

Meh sini aku senaraikan kedai yang boleh guna kad diskaun ni..
Info ni pon aku dapat dari facebook..

SENARAI KEDAI UNTUK KAD DISKAUN 1 MALAYSIA


B̲U̲K̲U̲ ̲/̲ ̲A̲L̲A̲T̲ ̲T̲U̲L̲I̲S̲


• MPH BOOKSTORES (10% off)
• IMLAQ BOOK CENTRE (10% off)
• BORDERS (10% off)
• RONA (5% - 20% off)
• KIANG TRADING (10% off)
• KOPERASI DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA MALAYSIA BERHAD (5% - 15% off)
• KOPERASI KEDAI BUKU UNIVERSITI MALAYA BERHAD (3% off)
• KOPERASI UNIVERSITI SAINS MALAYSIA BERHAD (2% - 10% off)
• K.L COMMERCIAL BOOK CO. (M) SDN BHD (10% off)

• KMK RESOURCES SDN. BHD. (10% off)


̲K̲E̲L̲E̲N̲G̲K̲A̲P̲A̲N̲ ̲S̲U̲K̲A̲N̲ ̲/̲ ̲P̲E̲R̲A̲L̲A̲T̲A̲N̲ ̲/̲ ̲P̲A̲K̲A̲I̲A̲N̲


• BATA (10% off)
• KOPERASI KELUARGA DATO' HAJI HASHIM MAMAT KUALA TERENGGANU BERHAD (10% - 45% off)
• TEXLINE LINO (5% - 10% off)
• PROMINENT MILLION SDN BHD (MIZI SPORTS) (10% off)




̲K̲L̲I̲N̲I̲K̲ ̲K̲E̲S̲I̲H̲A̲T̲A̲N̲ ̲/̲ ̲O̲P̲T̲O̲M̲E̲T̲R̲I̲ ̲/̲ ̲C̲E̲R̲M̲I̲N̲ ̲M̲A̲T̲A̲


• POLIKLINIK AN-NISA' (20% off)
• QUALITAS HEALTH (10% offf)
• FOCUS POINT (20% - 50% off)
• MENARA OPTOMETRY (10% - 60% off)



̲M̲A̲K̲A̲N̲A̲N̲ ̲D̲A̲N̲ ̲M̲I̲N̲U̲M̲A̲N̲


• KFC (5% off)
• DAILY FRESH (10%)
• A&W (50% off)
• COFFEE BERRY (20% off)
• THE CHICKEN RICE SHOP (Student Meal at RM9.90nett)

• RESTORAN KENNY CRAB (10% off)
• SWEET CHAT (RM12.90nett meals)
• LEGEND’S CLAYPOT BRIYANI HOUSE (5% off)
• DUBU DUBU SEOUL FOOD (RM16.90nett meals)
• MY JAVA COFFEE (10% off)
• PANCAKE HOUSE INTERNATIONAL (RM5.++ @ 2pcs classic pancake)
• STATION ONE PRODUCT (5% off)
• GLORIA JEAN’S COFFEES (10% off)
• BANGI KOPITIAM (10% off)



̲P̲E̲N̲G̲I̲N̲A̲P̲A̲N̲ ̲D̲A̲N̲ ̲P̲E̲N̲G̲A̲N̲G̲K̲U̲T̲A̲N̲



• ANCASA HOTELS & RESORTS (10% off)
• TUNE HOTELS REGIONAL SERVICES SDN BHD (25% off)
• LEO EXPRESS HOTEL (20% off)
• KOPERASI AL-TAQWA KAMPUNG KISAP LANGKAWI BERHAD (2% - 15% off)
• KOPERASI GURU-GURU MELAYU KEDAH BERHAD (15% off)
• KOPERASI MAJLIS GURU UGAMA MENENGAH BERHAD (5% off)
• KOPERASI MELAYU BERJAWATAN KERAJAAN NEGERI SEMBILAN BERHAD (15% off)
• RAKYAT TRAVEL SDN. BHD. (special rate)
• RAPID KL (50% off)
• MAS (25% off)
• FIREFLY (50% off)


̲S̲A̲L̲U̲N̲ ̲/̲ ̲P̲U̲S̲A̲T̲ ̲/̲ ̲P̲R̲O̲D̲U̲K̲ ̲K̲E̲C̲A̲N̲T̲I̲K̲A̲N̲

• FOOT MASTER (30% off)
• PARIS HILL (30% off)
• PROACTIV (5% off)
• CLARA (10% off)
• KOPERASI PUTRI TERBILANG MALAYSIA BERHAD (5% - 20% off)



̲P̲R̲O̲D̲U̲K̲ ̲I̲T̲

• KOPERASI CELCOM BERHAD (2% - 5% off)
• KOPERASI PEGAWAI-PEGAWAI DEWAN BANDARAYA KUALA LUMPUR BERHAD (10% off)
• IFAMILY (15% off)



L̲A̲I̲N̲-̲L̲A̲I̲N̲


• BKZ BIKERZ (special rate)
• ROLLER STAR ARENA (10% off)
• DOUBLE SITE (10% - 15% off)

• KOPERASI KAKITANGAN MAKTAB KERJASAMA MALAYSIA BERHAD (2% - 5% off)
• KOPERASI KOLEJ KEMAHIRAN TINGGI BALIK PULAU BERHAD (4% off)
• MYDIN (special rate)




Alangkah lagi best kalau ada cik giant ke, cik watson ke,,plus cik guardian sekali..toink toink..heee
Untung2 ade,, nak demand pulak aku ni..haha
Sapa nak guna,,jangan lupa pulak bawak ic ye..Takmo2 tinggal ic bawah bantal..okay??
^____^




Sunday, 23 September 2012

Apa motif buat toilet x ada paip??


Kenapa toilet dekat times square x ade paip ye..
Kebanyakan nye memang x de paip..Dalam satu tandas tu,,ade satu je yang ade paip..Yang lain semua x de..
Okay la ade jugak yang ade paip..tapi satu je?????Kalau ramai orang,,x tahan nak ehem ehem,,cemana..

Ade jugak aku teliti betul2..Nak cari mana la sumber air dieorang sorok nih..Okay fine,,memang x ade..+____+
Bila ade cipta yang paip jenis pancut terus dari toilet tu,,x kisah lagi..Sebab sekurang kurang nya ade la sumber air tu walaupon x suka..ni tak,,just ade button flash je..
Tapi ramai jugak aku tengok orang keluar masuk je dekat toilet yang x ade sumber air tu..
musykil jugak la...hohoho

p/s: sakit tekak sebab semalam menjerit tengok Majlis Tunas Putra antara kolej2 kat UPM..yang penting kolej aku dapat no 2..Thumbs up to Kolej 17..hiiiii

Thursday, 20 September 2012

nak tumpang tanya plizzzz...




boleh tak sesapa bagi tau kenapa blog aku bila bukak kat komputer lain jadi macam gmbar kat atas tuh..nampak tak yang belah kanan tu...yang aku tunjuk guna anak panah tuh...besor kedabak dah arrow aku buat..mesti sure nampaklah...hahah..

kotak bertindih2 atas tulisan...bloglist aku pon pnjng berjela je..salalu kat laptop aku elok je..x de jadi camtu..kalau scroll pon x berjlana lancar seperti biasa,,ha ,,macam mana tu..hii
korang bukak blog aku jadi macam tu x???cepat gtau....huhuhuhu...

ataupon komputer yang aku tengah guna sekarang ni mungkin gila..adakah???hahaha..

Wednesday, 19 September 2012

header baru buatan orang..


toink toink...header baru dah selamat ditampal...
yang penting,,aku ade pengurus tetap untuk buat header2 bagai ni..
semestinya si kakak ku anis..hehe..aku tukang order je..untungnye jadi adik,,,hiihii

asal aku rasa kat blog aku ,,penuh ngn gambar ye...macam gambar aku je yang memenuhi ruang...haha
gedix x muka kat header baru tu...kihkih...biasa je kan...^____^


Tuesday, 18 September 2012

Beg bernilai RM 188,000

semalam siyes dalam satu hari boleh jalan satu kl..dari times square ke masjid india ke jalan tar ke sogo..
sampai melecet dah kaki aku..sob sob sob..ingat pakai kasut x melecet,,baik aku pakai selipar fav aku je..tapi dah buruk sangat..kalah selipar yang sesuai duduk di jamban..

Tengah jalan2 g times square, terlalu la satu kedai beg ni..memang lapang je lah x de orang pown..
Ntah macam mane terpanggil pulak nak tengok beg2 kat tepi cermin kedai tu..dari luar je la..x de makne nak masuk..
Ade satu beg tangan tu,,tengok kali pertama harga RM 188 hengget..
Tengok kali kedua RM 188,000 hengget aku habaq mai..terbeliak mata aku n the geng tengok..
Tak puas hati dok usya lagi la beg tu,,mata fokus tengok betul2...memang aku boleh nampak lagi la walaupon rabun dengan bantuan lens coklat aku...hii

RM 188,000 okay...tolonglah percaya..ini kisah benar...harga sebuah beg bersamaan dengan harga sebuah rumah..OMG..
Boleh tak aku nak tanye.. ade orang beli ke????
Mungkin orang yang memang bersepah2 duit dekat rumah yang siap buat frame gantung kat umah sampai tak tahu nak buat ape dah kot..
Takpe,,kalo x tau nak buat ape dengan duit tu,,boleh bagi aku,,aku terima seadanya...hiii


gambar selingan yang x ade kene mengena dengan beg..muka nak nangis sebab jenuh nak menghabiskan benda alah tubeli kat creepe 2u..sangat besar okeyh....kalau nak beli,,silalah share dengan kawan..jangan tamak haloba..hahaha

berjimba di kedai creepe 2u..



Sunday, 16 September 2012

Selamat hari Jadi Nenek ku

Happy besday to you,
Happy besday to you, 
Happy besday to embah*dalam bahasa jawa
Happy besday to you...



Ni la nenek aku ...
Walaupon dah berusia,,tapi still kuat ag...tips nye, minum la jamu nenek aku..sapa yang sanggup nak minum la..haha


Saturday, 15 September 2012

Kalau Kau Tinggalkan Aku,Kau Pon Aku Bunuh

Amacam ayat aku,,ganas x...ade sesapa berani nak tinggalkan aku,,nak rasa kene bunuh...?
Ops,,okay2,,,jangan percaya..itu bukan ayat aku,,tolong jgn percaya sama sekali..Aku yang dot dot dot ni x kan nk keluar ayat cmtu..kihkih..nak bunuh nyamuk tu boleh la,,sebab menyakit kan hati dok gigit orang je..tau la darah manis...hii

Ayat ni dipetik dari cerita 8 jam..Saheizy Sam punye dialog untuk Yana shamsudin..
Style gile ayat die,,gile kentang..haha...

Korang dah tengok lom cerita 8 jam ni...nak aku buat review??cakap je la nak eh..hii..aku baru je tengok,,,dah lama kuar wayang,,baru sekarang tengok..sebab download je sudah...hohoho

Sinopsis:
ALANG, membesar di sebuah lorong yang penuh dengan keganasan dan jenayah. Zaman kanak-kanak Alang dirampas daripadanya apabila ibunya mati dibunuh seorang Ah Long semasa mereka cuba melarikan diri daripada kawasan jahanam tersebut.

Alang yang tidak mempunyai sedara mara yang lain telah dihantar ke rumah anak-anak yatim. Alang menghadapai kesukaran untuk bergaul dengan rakan — rakan sebayanya yang lain dek kerana cara kehidupannya yang dulu namun muncul JULIA, yang tidak putus-putus cuba untuk berkawan dengannya.

Keikhlasan Julia menyebabkan mereka menjadi kawan baik sehinggalah mereka meningkat umur belasan tahun. Hubungan persahabatan mereka lama kelamaan bercambah menjadi cinta. Namun, hubungan mereka terputus ditengah jalan kerana Julia telah dituntut oleh mak ciknya.

Atas desakan mak cik Julia, pihak sekolah telah merahsiakan alamat dan no telefon Julia sehingga Alang dan Julia tidak lagi berjumpa. Alang akhirnya kembali ke kehidupannya semasa kecil. Alang cuba untuk hidup dengan aman namun munculnya beberapa konco daripada satu geng meminta wang perlindungan. Alang yang bengang telah bergaduh dan menyebabkan dia menjadi sasaran geng tersebut.

Ditakdirkan Alang bertemu semula dengan Julia yang sedang dalam keadaan kesusahan. Alang yang terlalu cintakan Julia menerima Julia dengan gembiranya dan mengharapkan Julia akan sentiasa bersamanya. Namun, kebahagiaan mereka hanya sementara apabila muncul mak cik Julia menuntut Julia kembali dan konco-konco geng tersebut sering menghantui Alang.

Kini, Alang berada di dalam penjara kerana dia telah membunuh seseorang. Siapakah yang telah menjadi mangsa Alang? Mengapakah Alang bertindak sedemikian? Dapatkah Alang dan Julia hidup bersama semula? Semuanya akan terjawab dalam filem ’8 JAM’.

Disebabkan cerita ni dah lama pon keluar wayang,,meh la aku gtau...haha..Korang mesti ramai dah tengok kan..
Si Alang ni la emosional sangat g bunuh Julia sebab dapat tau yang Julia dah bertunang..Tengok la ayat die,,Kalau kau tinggalkan aku,,kau pon aku bunuh..Memang rasa terancam la kalau camtu kan....kesian Julia x pasal2 mati...Sedih....Ade sape2 nangis x tengok cerita ni..tutup muka bawah bantal ke...ade??hiii

sape kate dieorang comel,,sila buat muka comel cepat...hii..^__^


Friday, 14 September 2012

Pemakaian Spek dot dot dot

Hai uolls...sejak sejak baru start sem baru ni,,asyik update status je...Tapi x de la setiap hari sampai berkali kali sebab x de idea ma..hoho....nanti bile dah start test,,,mesti buzy pulak nak g dating baca lecture note yang bertimbun timbun,,,

Okay,,stop mukadimah,,berbalik kepada tajuk diatas..
sape rabun,,,angkt tangan....aku dah angkat tangan jugak ni..=)
Kalau muda muda macam ni,,biasanya rabun jauh la kan..kalau warga yang dah berusia lebih kepada rabun dekat,,macam mak aku..kalau rabun warna,,jarang nak jumpa macam adik laki aku la,,,warna pon x dapat beza...


eh,,,mesti x pernah tengok gmbar aku pakai spek kan..sila tengok diheader,,di kanan blog,,semua gambar x de pon pakai spek..untuk pengetahuan uolls,,i ni rabun..yang agak tinggi jugak la power...300..amacam,,,bese la tu kot..hee

Aku lebih berminat pakai lens dari spek..sebab..sebab lens bnyak warna,,leh nak pakai hijau ke biru ke pink ke..okay tipu,,jgn percaya..hii...aku suka pakai lens,,tapi x de la warna warni pon,,coklat je,,juz nice..kehkeh..

aku ni jenis rimas la pakai spek,,sebab mata macam berkuwap pulak,pastu macam peluh...x suke,,tapi nak wat cam ne...certain case kalau mata dah penat sangat pakai lens, atau lens dah expired atau memang mud malas,,terpaksa la jugak pakai spek..kalau duk dalam umah je,,memang pakai spek je la,,x kan nak pakai lens pulak.rajin bebeno...bile x pakai spek atau lens,,mata leh jadi sesepet sepetnye sebab beria pulak nak fokus...x nampak..haha

Jadi,,kepada budak2 kecik,,silalah jaga mata anda elok2...bila dah rabun,,baru nak menyesal cam aku ni la.tapi ape pon,,bersyukur jugak sebab still boleh tengok lagi dengan bantuan la..

sumber:google
makan carrot bnyk2 taw...=)..

Wednesday, 12 September 2012

petua menghilangkan sedu

Sedu atau dalam bahasa jawanya Cekuk sangat la x best..Lagi2 bila sedu lama sangat..asyik erk,,erk erk..
Orang kata kalau sedu ni nak besar,,tapi aku kerap jugak sedu..ai,,x besar besar lagi ke..21,,dah besar la tu..hihi

Macam2 cara buat,,minum air la,,tahan nafas lama2 la..kadang tu x menjadi jugak..
Dulu time aku kerja jadi cashier kat satu kedai ni,,tengah dok kira kira orang punya barang,,time tu la nak sedu nya..x enti2..
Makcik yang tengah nak bayar tu pon tetibe bukak mulut..die cakap la.."Semalam acik nampak awak kat pekan dengan budak2 laki lepak2...awak sorang je pompuan...dah tengah2 maghrib tu dok lepak2 dengan dieorang"

Aku pon siyes terkejut gila la bile makcik tu cakap macam tu..Ha,,bile masa pulak..setau aku,,aku dok kerja je semalamnya..x de pulak lepak2 ngn budak2 laki,,kawan2 laki kat situ pon mane ade..Terkejut gila la..makcik ni biar betul..


Ha,,macam ni la aku buat muke terkejut aku depan makcik tu...sila percaya..
sumber gambar : google

X lama,,makcik tu pon cakap,,ha tu sedu dah hilang pon..baru aku perasan,,aku dah x sedu dah dek kerana terkejut sampai buat muka gila terkejut cenggitu..haha
Makcik tu kata,,camni la nak hilangkan sedu,,bagi orang tu terkejut..terus hilang..
Terima kasih makcik sebab berjaya menghilangkan sedu dan menterkejutkan aku...hoho


Tuesday, 11 September 2012

Latihan Industri..Adoyai

Semalam dok kecoh2 sebelah umah aku ni pasal nak pilih hospital untuk latihan industri next year..
Semua dok berebut2 la nak tulis nama kat hospital mane...sebab 1 hospital just 3 hingga 5 orang je..

Aku pon dok belek2 x de ke hospital yang dekat2 dengan umah aku..
Okay fine x de...semua hospital2 besar je k..hospital kat umah aku tu kecik je,,setingkat..hoho
Dekat hospital serdang ade jugak kosong lagi..
Tapi.........
Tolong la,,,asyik ade kat serdang je.....nak keluar negeri lain boleh x...hihi

Cadang nya, aku ngn sorang housemate aku ni nak wat kat terengganu..lagipon,,umah die dekat je dengan hospital tu la..x de la seram sangat kan ,,ade kawan..
Tapi bila pikir balik,,pikir dok pikir,,jauh sangat la terengganu...bulan pose lak tu...homesick nanti cemana..huwaaa..

Dan amik la keputusan buat dekat hospital seremban..akak aku ade sorang dok PD..boleh la duk umah die ulang alik atau sewa umah dekat sebelah hospital tu je..ade x..
Kalau wat kat nogori,,x de la jauh sangat..leh balik bukak pose kat umah...itu je y ko pikir azi..haish

Dan ade satu lagi masalah yang sangat besar besar besar dan besar..
Serius x ready nak LI..bende haram aku belaja pon aku x tau..tu la main2 lagi tyme belaja...
+_______+




Monday, 10 September 2012

Kuliah Harus Di Tempuh

Selepas dua bulan lebih bercuti sakan tanpa buat apa2..
Hanya menjadi penternak lemak yang berjaya..
Sesiapa yang nak membeli lemak,,sila pm aku ye..
Aku kasi murah..
Lelong lelong lelong...heee

Upm sudah selamat aku jejaki petang semalam..semalam x sempat nak hupdate
Tamat jugak cuti semester kali ni...

Ade satu berita baik dan satu berita buruk..
mana nak dengar dulu...

Okay,,berita baik dulu lah,,berita baik nya,,aku dapat umah tingkat 2..yes..yahoo..x payah lagi aku nak jejak kaki ke tingkat 4..aka tingkat 5 sebab ade ground floor..

Dan berita buruk nya,, pagi kuliah start pukul 8 pagi untuk 3 hari berturut2..
8 PAGI!!!!
Okay fine..huhuhu


Sunday, 2 September 2012

Segmen Up Follower & Tambah Kenalan Part 3


jom pakat2 tambah kan kenalan..makin ramai kenalan,,makin menambah ukhwah gitu..hiihii
nak join boleh klik banner okeh..

aku seorang blogger selangor..
pengikut seramai 418




Saturday, 1 September 2012

Buah rokan kene gelek2 sebelum makan ye..

sumber google
Ini namanya buah rokan..
Korang pernah makan tak..
Aku pon sebenarnya x ingat pernah makan ke x..
Tapi hari tu,,kakak aku kata pernah makan tyme kecik2 dulu..kalau die pernah makan,,mesti la aku pernah makan jugak kot..cume hilang ingatan..hoho

Kakak aku cakap:
Dulu buah ni,,tyme die makan masam gila2 lah punya masam..
Sekarang,, baru tau rupenya ada cara nak bagi buah tu manis.
Bunyi macam pelik..
yang masam boleh jadi manis...magic..

Caranya before makan buah tu..gentel atau gelek2 la buah tu sampai la lembut gune tapak tangan ke,,tapak kaki ke..ups,,over la tu..
Pastu baru la boleh dimakan begitu sahaja..
Baru lah sweetttttt...^____^

aku dengar kakak aku cerita pon macam pelik je,,ape la susah benor nak makan buah siap kene gelek2 bagai..
HAHA
kalau ade yang suke massam ,,x yah la gelek..kalau nak manis,,gelek..wah,,bez jugak..hihi..
tapi mane nak cari lagi ye buah ni.


Thursday, 30 August 2012

Rempit!!

Semalam aku ngn mak, akak, makcik2,sepupu pegi beraya umah sedara kat kuala selangor..
Balik2 beraya g singgah tesco, akak aku semata2 nak beli syampoo..sebab syampoo tu available dekat tesco je..hoh?

On the way balik rumah dah lewat dah..dalam pukul 10 malam camtu.
Malam2 kat area jalan sini memang banyak lori..Dah la lori yang jenis x sedar diri..kenderaan berat, silalah ikut laluan kiri..ini x,,relax je duk kat laluan laju..dah la besar,,kita yang kecik dalm kete ni sangat seram..
Kalau bas pulak, xyah cakap la..sesuka hati dieorang je ingat jalan ni x de kenderaan lain..

Bila dah macam tu, makcik ngn mak aku yang dalam kete x abis2 bising suh slow bawak kereta..
Biasa la bawak kaum yang lebih tua,camtu la..haha

Tiba2 ade pulak berdesup motor potong kereta kiteorang..Serius terkejut sebab ingat motor je jalan sendiri, x nampak orang..Pe lagi semua mngucap panjang la..
bila motor tu ade depan kiteorang, baru perasan ade pnunggang rupenye. X nampak sebab budak tu buat aksi SUPERMAN..

google,,mintak gambar ye

Aku highlight kan budak sebab memang budak pon..Sekolah mnegah rasanya..badan pon kecik je..
Bukan berseorangan ye, ade 3 motor semuanya tengah dok beraksi..X risau ke, sebab kawasan situ memang sangat bahaya..Dengan lori,bas,kereta yang sangat banyak,,semua memang sangat laju..jalan straight kan..
memang selalu ade kes accident dekat jalan2 area situ..
+____+

p/s: jemput la datang umah beraya..kuih raya banyak lagi..heee

Wednesday, 29 August 2012

PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE


jom join..^_______^..klik banner kalau nak join..

Segmen : JOM TAMBAH FOLLOWER BLOG SEBANYAK YANG MUNGKIN !


meh la dijemput join beramai2..baru la meriah kan..x gitu?^__^
sape nak join leh klik banner ye..kalo x nak join,,nak klik banner pon boleh jugak..hee

Follower : 392

Tuesday, 28 August 2012

Saya nak duit raya Cik Misya!!!

meh la ramai2 join..sape nak join meh klik SINI

Hai semua..Dah lama rasanya x menjenguk blog..duk sebok beraya sakan..^___^
Hari ni buka2 blog,,terjumpa pulak satu contest..Terasa macam nak mencuba pulak,, sebab contest ni syarat2 nya kene bercerita se kreatif mungkin pasal ANDA & DUIT RAYA..
Aku ni x de la kreatif mane pon,,cume tetibe ade teringat pasal AKU & DUIT RAYA..

Syarat pertama..=)
Alkisahnya, di pagi raya, memang dah jadi kewajipan la abah aku bagi duit raya dekat anak2 nye yang masih belum bekerja..Macam biasa la,,sementara belum bekerja ni,,gatal je tangan nak dapat duit raya..Walaupon umur dah 21, jangan risau,,ramai lagi yang nak kasi duit raya selagi belum KERJA dan KAHWIN..^__^

Dalam adik beradik aku,,aku ngn adik lelaki aku je yang x kerja lagi..
Hati dah x sabar2 dah nak tengok berapa abah aku bagi pulak tahun ni..
Bila aku dapat je duit raya,,terus x sempat2 bukak sampul nak tengok duit..Bukan gelojoh ye,,cume excited..hee

Bukak2 je,,SERINGGIT..mak ai,,seringgit je bapak aku bagi..Punye la aku menjerit ngn marah2..Aku dok korek2 tengok dalam sampul tu..Mana tau kot ade terselit2..Bile turn adik aku bukak pulak,,die dapat seratus..Lagi la aku menjerit2 dah x hengat sebab dapat seringgit..

Aku dok intai2 lagi dalam sampul..Xpuas hati..Macam ade duit..tapi kenapa x boleh ambik..Lama2 aku perhatikan,,aku tengok sampul duit raya tu,,kenapa macam duit 100 hinggit..
Aku tanya la, "sampul ke duit ni."musykil jugak..Aku belek2,,tengok ade solitape kat keliling sampul..

Rupa nya,,sampul tu bapak aku buat sendiri guna dua keping duit seratus..Serius memang x perasan langsung sebab kan ade sampul raya yang jenis duit punya..Sabar je la..Adik aku x de la terkena sangat sebab dalam sampul tu dah memang ade seratus..Dah banyak la jugak dari aku seringgit,,sampul dia guna dua keping 50..
Jadi total nye aku dpat duit raya RM201 tunai..hoho
Buat malu je aku marah2 sebab dapat singgit punya pasal...
Nampak sangat mata duitan nye atoi..^___^

Bapak aku ni lain sikit,,setiap tahun ,,ade je yang die nak kenekan kiteorang..taun depan ape la pulak..huhu

Syarat kedua..=)
Pemilik blog coretan azee ni,,nak bertanya kepada Cik Misya,,dulu waktu kecik2 pernah x pegi pusing2 kampung nak kutip duit raya punye passal..xkisah la kenal ke x tuan rumah tu,,tapi g beraya jugak sebab nak kutip duit raya punye pasal..heee

Syarat ketiga...=)
Ucapan dari tuan tanah :
Sekarang dah raya ke 10,,boleh je kan nak buat ucapan raya lagi..^__^

Ayam itik dan juga ikan,
Semua habis termasuk patin,
Selamat hari raya saya ucapkan,
Maaf dipinta zahir dan batin..

Daging dibeli berkati kati,
Kalau x cukup bawak dengan lori,
Kepada yang tua kita hormati,,
Kepada yang muda duit raya diberi..

^______^

semoga ade rezeki...aminnn

Thursday, 16 August 2012

PM bagi aku kad raya


Semalam aku dapat lagi kad raya..kad raya yang ke tiga,,Setelah kakak blogger tersayang bagi kad raya kat aku..Thanks to Yui n Kak Husna..Dah lama x dapat kad raya..Dulu time sekolah rajin la dapat..Zaman2 tengah femes kad raya..Sekarang semua nye pakai jari je..SMS ataupon internet.


ni dari kakak manis yui


ni pulak dari kakak tomey kak husna..

^____^

Tengok sampul,ada cop Jabatan Perdana menteri..Bukak2 terpampang gambar Najib..wah,,aku dapat kad raya dari Perdana Menteri..Korang ada???heee

Pelik jugak cam mana boleh dapat..Nak kata aku orang kuat UMNO,,daftar undi pon belum lagi..haha


dari perdana menteri khas tuk aku..kihkih..
bangga siottt..^______^..hehehe


Tuesday, 14 August 2012

Wajarkah bermain mercun di hari raya


Salam satu Malaysia kome kome semua ye..Tengah buat ape tu,? Buat kuih raya, jahit baju raya..? hamboi,,meriah nye bile lagi seminggu nak pose ye,, masing2 dok sibuk wat persiapan raya,,X cukup, moh le kite shopping lagi ye,,x gitu..hee

Kalau si mak mak sibuk pasang langsir, buat kuih,, masak,,si anak mesti la nak sibuk jugak kan..x kan nak tengok tv je,x meriah,,jadi pakat la ramai2 main mercun..Dah termelatah mak, makcik,,nekwan,tokwan kat dapur tu dengar bunyi dum dam dum dam kat luar..Riuh rendah jadinya, Tapi itu la yang buat meriah nya raya..Kalau sunyi sepi, buat kuih, kemas rumah sambil dudk bersila,,aku pandang kau,kau pandang aku,,x ke x bez..haha

Bagi aku la,,ni pendapat aku,,x salah kalau nak main mercun ke bunga api ke..sebab tersangat la meriah,, kalau x,macam mana lagu raya pon boleh ade, “dam dam dum, bunyi mercun...........”haha

TETAPI ,,yang bahaya tetap bahaya ye..

Kat tv tengok banyk dah kes putus jari, tangan, kaki,,haish,,ngeri..Kebanyakan nye aku tengok yang banyak jadi kes macam tu,,sebab macam bese la, orang kita ni memang dilahirkan kreatif,,semua benda nak diolah sendiri,,yang dah sedia ade x cukup power, ubah suai itu ini..baru lah jadi hero kampong..yolah..ikut suke kome lah..
curik pokcik google

Dinasihat kan,,jangan la cube berani nak buat bende yang bukan bukan..lebih baik daya pemikiran kreatif tu diterjemahkan untuk bende lain,,macam cipta mesin buat kuih ke,,masuk2 bahan semua terus keluar 2 jadi kuih siap dalam baling lagi..senang mak2 goyang kaki tunggu kuih siap je..haha

Nasihat:
1.Jangan nak tunjuk kreatif dengan buat mercun sendiri atau ubai suai yang sudah sedia ada
2.Jangan nak mengada2 duk acah acah kat orang lain,,sambil baling sesame sendiri.Tu gila namanya
3.Kalau dah bakar mercun tu, cepat cepat la baling jauh2 sejauh jauhnya. Tapi jangan baling sampai  masuk rumah jiran sebelah pulak
4.Elakkan bersembang semasa main,, dikhuatiri leka, pastu terlupa nak baling
5.Kanak2 yang main bunga api tu,,orang dewasa kene tengok2, kalau x nak busan boleh la join main sekali..

Aku ni bukan berani nak membakar mercun..suka tengok n nyebok2 je nak tengok..Kalau mercun tu berani lagi la duk dekat..Tapi kalau meriam,,lari jauh2..Nasib baik x de meriam kat rumah ni..

Nenek aku pon beli mercun tau..
style tak..hahaha

Diingatkan sesiapa yang main mercun,,bunga api,,sentiasalah berhati2..Ade bunyi mercun baru la raya..hee

cilok google lagi
Selamat menyambut hari raya..
^___^

Tuesday, 7 August 2012

Ex Ku, Kekasih Sahabatku

Tengok dari tajuk kat atas tu " Ex Ku, Kekasih Sahabatku ",
Ups, xmo silap ye , x mo ..Ini bukan kisah hidup aku pon. Tibe tibe datang pulak idea tu dalam otak mintak dikeluarkan. Ingat kan otak dah saturated sebab duduk rumah lame sangat x buat ape ape..Makan, tengok tv, hadap laptop, tido..Wah,senangnye hidup..haha

Time dulu dulu, zaman sweet fourteen,fifthteen, seventeen,,ahh,,yang teen2 la semuanye..
nak senang faham,time zaman sekolah dulu, tengah comey2 lagi,,aceceh..
Bende ni jadi satu fenomena yang biasa atau pon normal..
X tau la, mungkin masa tu belum matang atau pon saje nak test2..
Kau x best la,,kawan kau tu macam lagi comey je..Break up, kebas kawan pulak..
Kawan tu pon, you love me, i terima je walaupun bekas kawan sendiri..
Lantak la ade orang frust menonggeng ke sampai tertonggeng2..

Rasa nya,,bukan budak2 je macam tu, orang yang dah matang pon mungkin pernah alami bende2 macam ni..
Aku agak je la, bende ni memang biasa je kot..
Mungkin bila pasangan tu ade masalah, gaduh2, merajuk2,,lelaki pon mintak la pendapat atau luahkan masalah kat kawan gf die tu,,alih alih,,dah banyak sangat berbincang,,mesej2,,jumpe bagai,,dah falling in love..
Macam cerita kat tv pulak..

Tapi, x terasa janggal ke bila dulu tiap malam ,,ade je cerita pasal bf die cerita kat kawan..
Bed time story, kalau x cerita x boleh tido..
Tadi si dia belikan baju baru la, pergi tengok wayang cerita kartun la, si dia terkentut depan2 la, itu la ini la..
Pastu break up,, tup tup " Ex Ku, Kekasih Sahabatku"
Dah terbalik pulak lepastu,,dulu kau y bercerita bagai nak rak,ni kau pulak ken dgr smpai tetido ye..
Wah,,cool gile kalau boleh je dengar cerita pasal ex die..Agak2 bernanah x telinga..

pakcik google, mintak izin ambik gambar ye..

Kalau kita sendiri la jadi kawan dia, x kan kita sanggup nak bercinta dengan bekas kekasih dia pulak..
Rasanya ramai lagi orang lain kot,,Memang la orang cakap, ala dah ex pon , apa kisah..
Kalau ye pon, cari la ex orang lain, x yah la ex kawan..Time putus, beria beria pujuk kawan tu, cakap lelaki lain ramai lagi, lupakan je la, x sesuai , bukan baik pon..Tengok2.........
X ke lagi frust menonggeng n x pasal2 , jadi musuh pulak, x bertegur sapa,,xmo2,,x elok putus kawan taw..
^___^

Sunday, 5 August 2012

Entri Aku Di Copy?

Semalam tengah syok2 online,,tunggu kat tepi tingkap nak dgr bunyi kentong kat masjid nak bukak pose..
Belek belek la blog..
Tetibe terbukak satu blog ni..Scroll ke bawah, nak bace la entry baru die..
Tajuk Cinta platonik..
Macam tajuk yang aku pernah buat entri, okay semangat la nak baca..Nak tengok jugak pendapat orang lain..
Bila baca mukadimah n sampai habis..
Macam aku kenal gaya penulisannya..
Ada ayat ayat aku yang telah di ambil dan secara rasa x bersalah nya diletak dalam entri die..
Tapi xpela,,sebab bukan semua ayat aku die ambik..

Tapi,,tadi aku terjumpa lagi satu blog hamba Allah ni..
Tajuk yang sama,,Cinta Platonik..
Dan sekali lagi aku mengenali gaya gaya hasil penulisan cerita tu..
Aku bukak ENTRI yang aku pernah buat pasal tajuk tu..
Aku cari perbezaan ,,macam main cari perbezaan dalam gambar tu..
Aku x jumpa pulak..Kenapa semua sama..
Siap smiley yang aku suke letak pon,,ade jugak..
Yang aku bold kan tulisan, die pon bold kan jugak..
Carik2 lagi perbezaan,, yes aku jumpe akhirnya,,Aku nye entri ade gmbar, die nye x ade..haha
Aku scroll2 lagi,,mane tau ade dicreditkan tuk aku ke..
Hampa x de pon..
huhuhuhu

Ah..x kisah la..janji bahagia..
peace no war..
haha
^________^


Thursday, 2 August 2012

Olimpik 2012

Olimpik Olimpik..
Semua orang mesti ramai yang tengok kan..
tapi pakat ramai2 tengok kat tv je la, nak pergi tengok life kat nun di sana..emmmmm,gigit jari je..huhu
Kalau ade sesape nak bagi tiket free g london,,wahhhhhh..ade x???
ngeeee


Tengok pembukaan hari tu, seriously sangat gempak.
Tengok la buat kat mane, malu la kalau x gempak kan..

Bila lah Malaysia nak dapat pingat..
Menunggu dengan sabar ye..
Aku tengok olimpik kalau ade tayang pasukan Malaysia main je..hihi..
Yang lain x layan..kihkih..

Yang paling aku layan macam terjun papan anjal ke, terjun berirama ke, ,^__^
Nampaknya x de rezeki buat Malaysia untuk memenangi sebarang pingat LAGI..
Highlight kat lagi tu ye,, sebab mungkin lepas ni ade rezeki..
mana tau..I'Allah..
^__^


Tuesday, 31 July 2012

Aku bukan pengecut...

Aku bukan la seorang yang pengecut..Memang bukan pengecut atau pon penakut.
Tapi aku cuma tak berani. Eh Eh, adakah ertinya sama. Mungkin tak, x berapa berani macam lebih sedap sikit.
Ahh,, x kisah la..
Ape yang aku tak berani ni sebenarnya,,
adakah tengok filem hantu sambil tutup mata dengan bantal, atau pergi bilik air sensorang, atau tidur dalam gelap..
Ohh,,tak tak tak,,semua tu aku berani tapi kalo tengok cerita hantu tu,, x mo la sengsorang..
ramai2 baru meriah..

Ape aku nak cerita x de kene mengena dengan hantu, lembaga atau seangkatan dengan nya.
Jangan tutup mata sebelah sambil baca ye..

Yang aku x berapa nak berani adalah,,


naik binatang ni,,


dan ini,


ini,, tengok dari bawah namapk rendah, cuba kalau dekat atas tu..x dapat bayangkan...


seramnyeee...

Itu la contoh2 bende yang buat aku x berani nak naik.
Mungkin akan ade orang cakap,,belum cuba belum tahu..
Memang aku x pernah cube semua tu, tapi aku pernah okay,,pernah..

Aku pernah main ni..
OMG, first n last..Aku rasa macam beratus ratus ulat menari nari dalam perut aku dengan irama yang rancak..
Terasa boleh terbang terkeluar dari landasan.
Tapi aku bangga,,sebab aku cuba jugak..heee


Dan aku pernah naik ni jugak..
Aku berani naik sebab mula2 aku ingat mainan tuk budak2 je..macam jalan2 naik bot sekitar sungai..
Oh,,ingatkan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari..ape aku merepek ni..
Bile start je masuk gua,,aku rilek lagi..
Bile start je nampak landasan yang aku x berapa pasti darjah ketinggian nye..
Oh nooo..
Bende alah aku naik tu pon, naik naik naik naik,,dan kecepurrrrrrrr turun laju..
Sekali lagi ulat menari nari keseronokan dalam perut..
Legaaaa dah selamat..
Tapi itu sementara je ye,,sebab ade lagi satu landasan yang lagi tinggi dari first..
Dan aku pon rasa macam nak terjun keluar x mo naik dah.
Macam la boleh,,akhirnya pasrah je la,,tutup mata pegang kuat2 palang besi,,
bukak mata dah sampai bawah..
hohoho

Jadi,, aku x kan naik dah..sesapa nak bawak aku g theme park genting highland lupekan je la ye..poyos pulak,,haha
Sebab aku x berapa nak berani naik bende2 tu,,semua gara2 terpengaruh cerita final destination la ni,,
Tu la,,pegi lagi tengok cerita tu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura