Tuesday, 3 April 2012

Cinta Platonik

Cinta Platonik?????

sape tau...
Aku baru je tau ape maksud cinta platonik..
Sebab tu buat entri ni..hehe

Cinta platonik ni bermaksud 
kasih sayang,tetapi unsur unsur rasa tarikan secara seksual tidak wujud.
Atau pun,dalam bahasa aku,
Hubungan antara seorang lelaki dan perempuan sangat rapat,tapi x ada rasa nak bercouple2..
cenggitu la maksudnya.

Mereka2 ni lebih suka dan selesa berkawan baik je dari bercouple kot.
Maybe sebab senang,,
X payah ada masalah.,.
X payah nak touching2..
X payah nak cemburu2..
X payah nak guna bahasa manje..Gua Lu sudah..haha

Tapi pendapat aku,,kalo masing2 tak ade pasangan boleh la kot..
Sebab kesian pulak kat pasangan korang..
Ada jugak yang makan hati berulam jantung..
haha
X tau la pendapat korang cam ne kan..
setiap orang ada pendapat masing-masing..
^__^




sumber gambar pokcik google
wink wink

27 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

boleh tp beragakla gak..yg ada psgn, bek hentikan or kurgkan..pndpat jela..

Bidadari Besi said...

Kalau dah ade pasangan, then ade pasangan cinta platonik pulak, kank tak pasal-2 runtuh rumahtangga tu sebab isu KECEMBURUAN ><

hazanis said...

love is cinta..:P

Myra Azraff said...

berkawan lebih bagus..heeee:D

fuzore said...

susahkan diri sendiri je kalau buat cam ni

SYIRA RAHIM said...

oh, baru tau maksud cinta platonik tu hehe. sebelum ni tak pernah dengar pun. thanks for sharing :D

NAL said...

NAL sendiri ada kawan karib/baik perempuan..kami saling bertukar pendapat & masalah, namun ada batasnya dia xkan menceritakan masalahnya jika bersangkut urusan perempuan & NAL xkan share masalah dgn dia jika bersangkut soal lelaki..

Cik Purple Pinkypuff said...

sy pernah hadapi cinta platonik.. :') tp ianya mmg menguji kesabaran.. akhirnya.. i let him go.. :'(

ejulz said...

x slh berkawan.. tp kalau hubungan kwn tu boleh merosakkan hubungan pasangan lain akan dtg unsur2 mengkhianati cinta.. lbh2 lagi yg dh berumah tangga.. sayangilah org yang menyayangi kita.. dan jgn pernah menduakannya..

ejulz said...

thankz.. follow sini jugak..

sha my heart said...

ada kawan2 baik saya tu, kami macam ni. haha~ tapi masing2 single..

yang pastinya tak ada jodoh dgn dia. kawan je la.

Rtp Farra Arisha said...

yap, tapi kekadang ada juga sahabat jadi cinta. itu bukan cinta platonik namanya bukan? hehehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

cinta platonik. menarik, tapi tetap ngeri.. haha

CekbOlat-bOlat said...

bolat kapel pun beraku-kau.. paltonik tak?

jarang pulak memanje.. byk kepada 'kawan' je

delarocha said...

oic..baru tau jugak ni

si kiut lavender said...

heheh....skl pun baru taw je nih..>:)


suka n selesa kan dapat kawan cenggitu...:D

Romeo Laut said...

benda yang bermasalah.

Hanis Azla said...

baca entry ni barulah akak tahu makna cinta platonik tu.. gitu rupanya..

Teenager Housemaid said...

hehehe..
pernah baca dulu tentang ni..:)


haha, gambar dari pakcik google itu sangat terbaek..-_-'

najmi^^ said...

oh.. tpi mnusia zman skrng ni susah nak ckp klau cinta tu xbernafsu,,hehs

teha said...

eh , baru tahu maksud cinta platonik.. hehe :)

fierul said...

wahhhh .. cmtuh pon ada ..

Ihsan Arifin said...

haha 'pokcik google' EPIC !

Anonymous said...

macam ceriita hanya aku cinta kau seorang kan ?

Anonymous said...

Saya sdg mengalami cinta platonik..tp sy rse sy da mula suke die...hhmmmm....

Anonymous said...

Pernah mengalaminya. Ada dua orang kawan lelaki yang dianggap sebagai sahabat. Hubungan memang rapat. Tiada istilah perasaan, tiada langsung istilah berpegangan tangan dll yang haram. Cukup utk menjadi diri sendiri bila berdepan dg mereka ini. Lebih kepada perkongsian cerita kerja, keluarga, masa depan masing-masing, hobi, dll yang bukan bercerita soal cinta. Tiada langsung. Kalau dia susah saya tolong dan kalau saya susah dia tolong eg tolong soal duit ke, soal kerja, tolong angkat barang waktu pindah rumah, tolong temankan p shopping dan pernah dia tolong datang ambil saya di rumah masa tu lewat malam sebab saya sesak nafas dan tolong hantar pergi klinik. Dan pernah lagi tolong selesaikan masalah saya dengan bekas teman lelaki dulu yang tak jujur. Kami berdua pergi menyiasat ke mana sahaja bekas teman lelaki pergi dialah bodyguard saya. Pernah kami berdua bertengkar hebat sebab salah menyalah soal kerja siapa yang bertanggungjawab. Kemudian setelah sebulan tak hubungi rasa masing2 macam bersalah. End of cinta plaktonik kami apabila masing-masing bawa haluan apabila dia sudah ada teman wanita dan sudah berkahwin tetapi saya masih single :). Saya rasa cukup hubungan baik kami sebelum dia kahwin sebab bimbang isteri dia salah sangka. Tapi saya dan dia dah janji kalau saya kahwin nanti saya akan bawa suami saya untuk kami semua bertemu. Dia dan isteri dia dan saya dengan suami saya. Apapun dia terlalu baik untuk dinamakan sebagai seorang lelaki. Tiada langsung istilah nama ambil kesempatan sengaja atau tak sengaja pada wanita. Dia menghormati kehormatan diri seorang wanita. namun sayangnya di hati saya tiada perasaan cinta.

Anonymous said...

bole kot...sy stuju sgt..sbb sy pon ade kwn cmto..selesa bekawan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura