Thursday, 30 August 2012

Rempit!!

Semalam aku ngn mak, akak, makcik2,sepupu pegi beraya umah sedara kat kuala selangor..
Balik2 beraya g singgah tesco, akak aku semata2 nak beli syampoo..sebab syampoo tu available dekat tesco je..hoh?

On the way balik rumah dah lewat dah..dalam pukul 10 malam camtu.
Malam2 kat area jalan sini memang banyak lori..Dah la lori yang jenis x sedar diri..kenderaan berat, silalah ikut laluan kiri..ini x,,relax je duk kat laluan laju..dah la besar,,kita yang kecik dalm kete ni sangat seram..
Kalau bas pulak, xyah cakap la..sesuka hati dieorang je ingat jalan ni x de kenderaan lain..

Bila dah macam tu, makcik ngn mak aku yang dalam kete x abis2 bising suh slow bawak kereta..
Biasa la bawak kaum yang lebih tua,camtu la..haha

Tiba2 ade pulak berdesup motor potong kereta kiteorang..Serius terkejut sebab ingat motor je jalan sendiri, x nampak orang..Pe lagi semua mngucap panjang la..
bila motor tu ade depan kiteorang, baru perasan ade pnunggang rupenye. X nampak sebab budak tu buat aksi SUPERMAN..

google,,mintak gambar ye

Aku highlight kan budak sebab memang budak pon..Sekolah mnegah rasanya..badan pon kecik je..
Bukan berseorangan ye, ade 3 motor semuanya tengah dok beraksi..X risau ke, sebab kawasan situ memang sangat bahaya..Dengan lori,bas,kereta yang sangat banyak,,semua memang sangat laju..jalan straight kan..
memang selalu ade kes accident dekat jalan2 area situ..
+____+

p/s: jemput la datang umah beraya..kuih raya banyak lagi..heee

15 comments:

~didiey~ said...

budak2 skolah skrg nie suka2 hati je bwk motor mcm jln tu dia yg punya..pastu tak syg nyawa.dia igt dia kebal kowt

Nurul Husna Mohd Hassan said...

belum tengok akak merempit lagi, terus insaf mat2 rempit. hik3

ros_reeza said...

ish..bahaya kan bawa cara gitu.. kadang2 dorang x pikir bahaya.. ingat seronok je.. huhuhu

eh, pos la ckit kuih raya yang masih ada tu :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

dia tak kena lg tu..huhu.

Sue PeLik said...

huh! dak2 neh kalau merempit memang tak ingt hape!kalau tak bahayakan orang lain tak per. neh tak huhuhu

Hasrina said...

SE KE RI

khairul said...

bila dh kena baru la nk menyesal

dEdEQ dE wIshEs said...

BAHAYE GILE .. XSAYANG NYAWE PUN SYG LA ORG YG MENGANDUNGKAN N LAHIRKAN KITE .. ALOHLA .. SUMBAQ SUNGGUH

jaakechik said...

paling tak suka org yg naik moto wat aksi superman. kalo jaa tgk jer, dlm hati terus berdoa, biar cpt2 eksiden! haha.. jahat kan?

jaakechik said...

sbb baik dia sorng jer mati dari org lain yg mati sebab dia!

Plug Mapuh said...

selmt hri ryer jgak..
byk x dpt dwet ryer??hahha

Arham Md Ali said...

Haritu pun pukul sepuluh gak kat lebuhraya AMJ Melaka. Dekat sepuluh orang kot merempit, nak tak nak saya pun pecut la kereta nak lari dari diorang.

Bisingla diorang, membahayakan diri sendiri dan jugak orang lain.

Arham Md Ali said...

Haritu pun pukul sepuluh gak kat lebuhraya AMJ Melaka. Dekat sepuluh orang kot merempit, nak tak nak saya pun pecut la kereta nak lari dari diorang.

Bisingla diorang, membahayakan diri sendiri dan jugak orang lain.

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

heheh ;) merempit la selagi ada ajal kan ;) haha

teha said...

sy takot tgk org merempit =='

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura