Sunday, 5 August 2012

Entri Aku Di Copy?

Semalam tengah syok2 online,,tunggu kat tepi tingkap nak dgr bunyi kentong kat masjid nak bukak pose..
Belek belek la blog..
Tetibe terbukak satu blog ni..Scroll ke bawah, nak bace la entry baru die..
Tajuk Cinta platonik..
Macam tajuk yang aku pernah buat entri, okay semangat la nak baca..Nak tengok jugak pendapat orang lain..
Bila baca mukadimah n sampai habis..
Macam aku kenal gaya penulisannya..
Ada ayat ayat aku yang telah di ambil dan secara rasa x bersalah nya diletak dalam entri die..
Tapi xpela,,sebab bukan semua ayat aku die ambik..

Tapi,,tadi aku terjumpa lagi satu blog hamba Allah ni..
Tajuk yang sama,,Cinta Platonik..
Dan sekali lagi aku mengenali gaya gaya hasil penulisan cerita tu..
Aku bukak ENTRI yang aku pernah buat pasal tajuk tu..
Aku cari perbezaan ,,macam main cari perbezaan dalam gambar tu..
Aku x jumpa pulak..Kenapa semua sama..
Siap smiley yang aku suke letak pon,,ade jugak..
Yang aku bold kan tulisan, die pon bold kan jugak..
Carik2 lagi perbezaan,, yes aku jumpe akhirnya,,Aku nye entri ade gmbar, die nye x ade..haha
Aku scroll2 lagi,,mane tau ade dicreditkan tuk aku ke..
Hampa x de pon..
huhuhuhu

Ah..x kisah la..janji bahagia..
peace no war..
haha
^________^


16 comments:

shameel Iskandar said...

Tension kan kalau entry kita dicopy tanpa diberi kredit. Sy juga pernah alami nasib mcm ni

syiela said...

sekurang-kurangnya bg bcklink kan...

Fikri said...

Hehe.. komen jer kt blog dia. Tulis kat ctu "macam pnah jer baca entry ni". Mesti dia terasa :D

♩♫ana nana♬♪ said...
This comment has been removed by the author.
~ cik matahari ~ said...

eh eh suke hati die je kan.. sian azee,cane nak bagi taknak org copy eh..

Sarah Mohd Saleh said...

rase cm nak gerudi jek idung si copycat ni.sabo je lahh jemahh ;D

SP (spudinpunya) said...

hehe..sabo jelaa..

Penyuluh Perikanan said...

kalau di copy berarti bagus artikelnya, itu tandanya artikelnya berhasil, bermanfaat sehingga berguna bagi orang lain, biar Tuhan yg membalas,,,hehe

ros_reeza said...

sabo je la.. main cpoy2 paste ni...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau dalam entry tu letak sumber ok lagi la, masih boleh diterima. tapi kalau takde? sabar ye azee.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

sbr jela..letak sumber kan bgus..

miz ruha said...

setuju ngan fikri.
komen kat blog dia."macam ku kenal ayat2 ni, tp di mana ya??"

diera_nadiera ulalaaa~ said...

ayoookk..xamlunye..hahaha ade jugak manusia yang cam nih kan..buat malu kaum je ^_^ btw, byk2 besabar ye akak cantik ^_^

Kesuma Angsana said...

KA kadang pinjam2 juga entry tp mesti kasi kreditlah kan

wan nurul hezrina said...

tuh maknanyer kita tuh hebat taw sbb ramai org suka ngan entri kita.hikhik peace no war kay=)

CikMai said...

cool nye awak....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura