Tuesday, 7 August 2012

Ex Ku, Kekasih Sahabatku

Tengok dari tajuk kat atas tu " Ex Ku, Kekasih Sahabatku ",
Ups, xmo silap ye , x mo ..Ini bukan kisah hidup aku pon. Tibe tibe datang pulak idea tu dalam otak mintak dikeluarkan. Ingat kan otak dah saturated sebab duduk rumah lame sangat x buat ape ape..Makan, tengok tv, hadap laptop, tido..Wah,senangnye hidup..haha

Time dulu dulu, zaman sweet fourteen,fifthteen, seventeen,,ahh,,yang teen2 la semuanye..
nak senang faham,time zaman sekolah dulu, tengah comey2 lagi,,aceceh..
Bende ni jadi satu fenomena yang biasa atau pon normal..
X tau la, mungkin masa tu belum matang atau pon saje nak test2..
Kau x best la,,kawan kau tu macam lagi comey je..Break up, kebas kawan pulak..
Kawan tu pon, you love me, i terima je walaupun bekas kawan sendiri..
Lantak la ade orang frust menonggeng ke sampai tertonggeng2..

Rasa nya,,bukan budak2 je macam tu, orang yang dah matang pon mungkin pernah alami bende2 macam ni..
Aku agak je la, bende ni memang biasa je kot..
Mungkin bila pasangan tu ade masalah, gaduh2, merajuk2,,lelaki pon mintak la pendapat atau luahkan masalah kat kawan gf die tu,,alih alih,,dah banyak sangat berbincang,,mesej2,,jumpe bagai,,dah falling in love..
Macam cerita kat tv pulak..

Tapi, x terasa janggal ke bila dulu tiap malam ,,ade je cerita pasal bf die cerita kat kawan..
Bed time story, kalau x cerita x boleh tido..
Tadi si dia belikan baju baru la, pergi tengok wayang cerita kartun la, si dia terkentut depan2 la, itu la ini la..
Pastu break up,, tup tup " Ex Ku, Kekasih Sahabatku"
Dah terbalik pulak lepastu,,dulu kau y bercerita bagai nak rak,ni kau pulak ken dgr smpai tetido ye..
Wah,,cool gile kalau boleh je dengar cerita pasal ex die..Agak2 bernanah x telinga..

pakcik google, mintak izin ambik gambar ye..

Kalau kita sendiri la jadi kawan dia, x kan kita sanggup nak bercinta dengan bekas kekasih dia pulak..
Rasanya ramai lagi orang lain kot,,Memang la orang cakap, ala dah ex pon , apa kisah..
Kalau ye pon, cari la ex orang lain, x yah la ex kawan..Time putus, beria beria pujuk kawan tu, cakap lelaki lain ramai lagi, lupakan je la, x sesuai , bukan baik pon..Tengok2.........
X ke lagi frust menonggeng n x pasal2 , jadi musuh pulak, x bertegur sapa,,xmo2,,x elok putus kawan taw..
^___^

19 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,mmg ada kes cmni..

Kesuma Angsana said...

mcm pernah jadi je kat KA hehehehe

wan nurul hezrina said...

pernah jugak jadik..tang bila si kawan cket2 cerita pasal bf sampaibf dia kentutpun nak citer,mmg bernanah telingh selain hatipun bengkek.hahahaha

CikMai said...

huhu mcm2 kisah....

Edy Fee said...

alasan je nak sjhare2..last ngorat.hehe pnah alami kes ni
hurmm
hurmm bernanah telinga takpe..jgn tercanut terus

-meeSUPERGIRL- said...

kalau dah ex tu cmpak jaoh2 ! hahahhaha

dyabunga said...

tapi realiti mmg ada org mcm tu kn?uhuhuh

Penyuluh Perikanan said...

iya bagus juga sobat,..
pokoknya gak usah di ingetin apa-apa..
yang penting hidup ini senang...hehee

salam happy ya sob....
thank...

Edy Fee said...

taj hupdae lg yer
eh baru pasan header baru cun
!

~AmyLiana86~ said...

ingatkan betul2 tajuk td kena mengena dgn tuan badan..hehe

Gopar said...

ikutan komentar disini ya sobat..

SP (spudinpunya) said...

haish....haha...takpelaa..

Awie Omar said...

Salam Ramadhan dari : awieomar.blogspot
Nak tak join game top "BLOGGER" musim 3 ? segala yang berkaitan pasal game ni boleh tinjau kat blog. musim 1 & 2.
Senang je caranya nak sertai game tu. Follow blog "Awie Omar" (bagi yang belum follow la) dan komen di mana mana entri dengan menyatakan
"SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE"
Johan akan mendapat mendapat ganjaran wang tunai :)

*zafirah* said...

Hum,betul tu..lupakan yg lama,buka buku baru :))

http://xiexiepinky.blogspot.com/2012/08/i-am-masscomers-semester-1.html

Nurul Husna Mohd Hassan said...

oh no! (tutup muka, lari2 anak, pergi tepi dinding). hihi

teha said...

mcm2 laa.. hahahah !

Kasih Salina said...

salam ramadhan..haha..ada camtu plak ekkk..pernah juga dgr cite camni..tapi akak tak pernah bercinta zaman sekolah..so, tak tau camne perasaan cinta monyet tu..selamat bersahur..

Penyuluh Perikanan said...

hadir lagi untuk silaturahmi sahabatku..
salam ramadlon selamat berpuasa semoga sukses

Ani said...

saya sedang alami

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura