Tuesday, 31 July 2012

Aku bukan pengecut...

Aku bukan la seorang yang pengecut..Memang bukan pengecut atau pon penakut.
Tapi aku cuma tak berani. Eh Eh, adakah ertinya sama. Mungkin tak, x berapa berani macam lebih sedap sikit.
Ahh,, x kisah la..
Ape yang aku tak berani ni sebenarnya,,
adakah tengok filem hantu sambil tutup mata dengan bantal, atau pergi bilik air sensorang, atau tidur dalam gelap..
Ohh,,tak tak tak,,semua tu aku berani tapi kalo tengok cerita hantu tu,, x mo la sengsorang..
ramai2 baru meriah..

Ape aku nak cerita x de kene mengena dengan hantu, lembaga atau seangkatan dengan nya.
Jangan tutup mata sebelah sambil baca ye..

Yang aku x berapa nak berani adalah,,


naik binatang ni,,


dan ini,


ini,, tengok dari bawah namapk rendah, cuba kalau dekat atas tu..x dapat bayangkan...


seramnyeee...

Itu la contoh2 bende yang buat aku x berani nak naik.
Mungkin akan ade orang cakap,,belum cuba belum tahu..
Memang aku x pernah cube semua tu, tapi aku pernah okay,,pernah..

Aku pernah main ni..
OMG, first n last..Aku rasa macam beratus ratus ulat menari nari dalam perut aku dengan irama yang rancak..
Terasa boleh terbang terkeluar dari landasan.
Tapi aku bangga,,sebab aku cuba jugak..heee


Dan aku pernah naik ni jugak..
Aku berani naik sebab mula2 aku ingat mainan tuk budak2 je..macam jalan2 naik bot sekitar sungai..
Oh,,ingatkan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari..ape aku merepek ni..
Bile start je masuk gua,,aku rilek lagi..
Bile start je nampak landasan yang aku x berapa pasti darjah ketinggian nye..
Oh nooo..
Bende alah aku naik tu pon, naik naik naik naik,,dan kecepurrrrrrrr turun laju..
Sekali lagi ulat menari nari keseronokan dalam perut..
Legaaaa dah selamat..
Tapi itu sementara je ye,,sebab ade lagi satu landasan yang lagi tinggi dari first..
Dan aku pon rasa macam nak terjun keluar x mo naik dah.
Macam la boleh,,akhirnya pasrah je la,,tutup mata pegang kuat2 palang besi,,
bukak mata dah sampai bawah..
hohoho

Jadi,, aku x kan naik dah..sesapa nak bawak aku g theme park genting highland lupekan je la ye..poyos pulak,,haha
Sebab aku x berapa nak berani naik bende2 tu,,semua gara2 terpengaruh cerita final destination la ni,,
Tu la,,pegi lagi tengok cerita tu..


19 comments:

Kesuma Angsana said...

for KA paling takutnagn ular even ular kecik sekali pown hehe

hazanis said...

sama la..kita pun tak berani nak naik..:)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau naik, jantung macam tertinggal kat ats je. hehe

Nurmujahidah Ismail said...

muja takut dengan taugeh,, sangat tak suke makn togeh,, hehe

Sarah Mohd Saleh said...

same lahh kte...hnye tuhan shj tau etapa tkutnyaaaaa kalau naik tuh..time tu la br tpk nak solat tobat.hihi

-meeSUPERGIRL- said...

hahaha . alahh watlek sudah lahhh :) sonok lah !

putryteya said...

hahhaa . teya pernah pergi pesta penang naik benda macam tu .

Ya Allahh !! giler bak hang macam jatuh dr bangunan . tobat tak nak nek dahh ..

*tp seronok. hehhe

Si Matatajam said...

M plak eksaited ngan benda2 adventure camtu...mmg gayat tapi best...

amranaiman said...

ala xde pelah.. syok tu :D

Cendol said...

haha dah tengok cite final destination pn.tapi still naik jugak rollercoaster.saje nk cari pengalaman.
azie,sorry ye ingtkan dah follow sini.rupe2nye baru nk follow.sooryy hihi

CiK FizA said...

HAHAHA... Yup ! seram kan? Ngee >.<

Tapi best ! Hikhik :DD

adibahfaizah said...

Naseb baek tak crite psl hntu. dah la dtng blog ni mlm2. errr. seramwww .

tapi sume game ni syokkk! suke >_<

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,tkut gak la bila tgk cmtu.

mustika hati said...

k.ain pnh naik roller coaster...wallaweyh!!!! tp pling ngeri,,kereta kabel lgkawi..nasihat k.ain,,x yh ler naik!!! ko kn yg mnjerit2 kt menara taming sari tu kn??satu melaka pitam dgr ko jerit2 tau...huiishhhh..

Masz Sidek said...

huhuhu... sy teringin nak main tp darjah penakut tu tinggi... last2 tak yah main.... ;p

fadh leyanie said...

yang macam sauh kapal tu pernah naik dulu,dari bawah nmpak macam syok je,skali naik mak ai rasa tercabut jantung,sumpah xnaik dah lpas tu.T_T

syiela said...

hat gambar 1st tu mmg tk berani nak naik.. mau terkeluar jantung segala bagai isi dalam rasanya

jaakechik said...

jaa belom penah ke genting. insyaALLAH nak try jgk lah main mende nih.hehehe.

wan nurul hezrina said...

bukan pengecut tapi berdarah gemuruh jew.hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura