Monday, 30 July 2012

Bulan Pose: Nak keje X nak keje

Hari tu,,before nak 2 minggu lebih nak puasa, memang semangat berkobar2 la nak carik keje jugak..Nak jugak keje..X kisah la keje ape pon..Ada la saranan suruh kerja dekat kilang tempat buat kuih kat parit 8..Rumah aku parit 10..Selang dua buah parit je..Xde la jauh mane..Tapi bukan selang parit yang betul2 parit yang boleh lintas jambatan tu..Kene la merempit naik motor ,,Tak berapa nak jauh pon..

Pagi2 Xberapa pagi lagi bangun,,ajak mak pergi kilang buat kuih tu.. Nak try mintak keje..Nak pergi sorang,,segan. x berapa nak berani, yela nanti nak cakap ape. Bawak mak okay sikit, biar mak cakap, aku duduk belakang mak..hehe. Macam biasa la,mak pon marah,, tengah hari baru nak ajak, pagi tadi x nak ajak..
Eh,,dah tengah hari ke..hihi

Marah2 pon,, mak bawak jugak...Mak yang bawak motor..Xsampai2..Aku rasa dekat je..Patut la,,mak bawak slowwwwwwwww..Kalau main lumba ngn kucing pon,,kucing menang..haha.. Mak kata,,biar lambat asalkan selamat..Kat sini banyak bonggol jalan..Kalau azee yang bawak,,mesti habis semua dilanggar..Mak tercicir pon x sedar nanti..

Dah sampai sana,,tauke tu x ambik pekerja pulak. Dia suruh datang time dua tiga hari nak pose, baru die ambik pekerja. Hampa. Tapi x pe, nanti bulan pose boleh keje.. Sabar..Tapi bile dah nak dekat2 pose tu,, fikir dua tiga kali jugak la nak pergi ke x keje buat kuih..Pikir punya pikir......

Malas. Yes, aku malas..haha..Ritu bukan kemain semangat nak kerja..Bukan ape,bile pikir balik,,kerja,,time bulan pose pulak,,buat kuih raya pulak tu..X ke bau kuih raya tu merayap2 je kat hidung,,sodappp je..Dah terliur..Macam mane nak kerja..haha..bak kate adik laki aku, bulan pose kalau keje ,,mati..hehe..Jadi, ambik keputusan,,duduk rumah senyap2..Tiap hari menghadap tv tu. Agak nye, kalau tv tu boleh cakap,,mesti die cakap bosan tengok muke aku je..

No No No,,x mo camni ye..heee

5 comments:

jaakechik said...

hope azee cpt dapat keje yg baik..amin3x....

etuza said...

asalam syukran Pesona follow ya

nuyui a.k.a miss YUI said...

insyaALLAH..aminn

mustika hati said...

sajer jer post ni..sbb nk jd budak comel pndai ckp..ahakzzz!

nur anis said...

memang dasar pemalas! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura