Wednesday, 27 June 2012

Tak Dapat Kerja

Tadi pergi mintak keje..
Pagi2,,aku dah merempit naik moto sengsorang..

Aku pon bukan tau keje ape aku mintak tuh..
haha
Datang2 office kat situ..
Jumpa la bos..
Aku siap bawak fail sijil lagi..
Tapi hampeh ,, bos x tengok pon..
hohohohohoho

Selepas diberi penerangan..
Baru la aku tau ape kerja aku sebenarnye..
"Pegawai pemasaran"
atau pon dengan nama lain nye,,
orang yang dok ketuk2 pintu rumah,,
nak jual barang tuh..
+_______+

Selalu kalo ade orang datang umah,,nak jual barang,,
kompem aku x layan..
hahahaha

Tapi xpe lah,,try je lah..
Mane tau syok...kihkih.....

Pastu,,dah abis sume,,esok dah boleh start keje..
Abah kol..
abah pon tanye la keje ape sume,,macam mane..
Aku pon cakap la keje ketuk2 umah orang,,jual barang..
Dengan sepantas kilat nya abah cakap..
" Dah,,x payah2..Susah keje tu.. Kalau keje lain, kerani ke abah bagi,,keje macam tu,,x boleh.."
erkkkkkkkkkkkkk..
huhuhu

Duk umah je la jawabnya...
+______________+




12 comments:

nur anis said...

kahkahkah...

CikMai said...

duk umah lama2 bosann ooo

delarocha said...

keje 7E laaa

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Azee..xper pelan2 cari kerja.
Bahaya kerja pemasaran..ketuk2 umah org ni Dikkkkk...
Tambah2 Azee ni anak dara..lggggg bahaya.Betul kata ayah Azee...jgn keje camtu.
Klu org llaki,xper la jgk...

Norashiqin Kamaruzaman said...

salam perkenalan..=) heheh tapelahh mungkin ade rezki tu nnt..hehe chaiyokk ~,~

jaakechik said...

nape tak try mintak keje kerani, kat ofis pemaju hartanah ke, pnyambut tetamu di klinik swasta ke? jaa suggest jer ni. bkn ape keje ketuk2 umah org tu mmg susah. bkn org minat nk beli pon. btw, hope u dpt keje yg bagus dan dpt keje gomen!

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kak anis dah gelakkan azee tu, mintak separuh gaji dia. hehe

ஜ miss klanika ஜ said...

dh buat part time pstu quit. malas . bwahaha

uncHa said...

insylh nanti dapat :D jangan risau ok

Cik Kay Jue said...

adeh... kalau ckj pun ckj tak mau kerja tu.. huhu... susah..

insya Allah ada rezeki lain tu.. :)

Edy Fee said...

dah start keje yer.hehe selmat bekerja

Cinta Misteri said...

Ngeee~~ dengar ckp abah. Tk elok ank dara dok ketok2 umah org. Nnti apa awk buat kt org b4, awk kena balik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura