Friday, 14 September 2012

Pemakaian Spek dot dot dot

Hai uolls...sejak sejak baru start sem baru ni,,asyik update status je...Tapi x de la setiap hari sampai berkali kali sebab x de idea ma..hoho....nanti bile dah start test,,,mesti buzy pulak nak g dating baca lecture note yang bertimbun timbun,,,

Okay,,stop mukadimah,,berbalik kepada tajuk diatas..
sape rabun,,,angkt tangan....aku dah angkat tangan jugak ni..=)
Kalau muda muda macam ni,,biasanya rabun jauh la kan..kalau warga yang dah berusia lebih kepada rabun dekat,,macam mak aku..kalau rabun warna,,jarang nak jumpa macam adik laki aku la,,,warna pon x dapat beza...


eh,,,mesti x pernah tengok gmbar aku pakai spek kan..sila tengok diheader,,di kanan blog,,semua gambar x de pon pakai spek..untuk pengetahuan uolls,,i ni rabun..yang agak tinggi jugak la power...300..amacam,,,bese la tu kot..hee

Aku lebih berminat pakai lens dari spek..sebab..sebab lens bnyak warna,,leh nak pakai hijau ke biru ke pink ke..okay tipu,,jgn percaya..hii...aku suka pakai lens,,tapi x de la warna warni pon,,coklat je,,juz nice..kehkeh..

aku ni jenis rimas la pakai spek,,sebab mata macam berkuwap pulak,pastu macam peluh...x suke,,tapi nak wat cam ne...certain case kalau mata dah penat sangat pakai lens, atau lens dah expired atau memang mud malas,,terpaksa la jugak pakai spek..kalau duk dalam umah je,,memang pakai spek je la,,x kan nak pakai lens pulak.rajin bebeno...bile x pakai spek atau lens,,mata leh jadi sesepet sepetnye sebab beria pulak nak fokus...x nampak..haha

Jadi,,kepada budak2 kecik,,silalah jaga mata anda elok2...bila dah rabun,,baru nak menyesal cam aku ni la.tapi ape pon,,bersyukur jugak sebab still boleh tengok lagi dengan bantuan la..

sumber:google
makan carrot bnyk2 taw...=)..

16 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,ok,jaga sebaiknya ni..

cweet pinky said...

hehehe , kite pown pemakai spek juge , memang rimas pakai spek tapi pakai lens pown rase rimas , cmne nih ?? hehehe ~

Norasiah Nasir said...

ohooo..samalah...berspek sbb rabun..tapi kan sekarang trend pakai spek yang tipu2 ...

depa tak tau, merana ke tak pakai spek yang untuk org rabun..tak pas melihat dunia..hheeeee

:)

Kesuma Angsana said...

betul tu.. Mkn karot byk2. KA jd rabun jauh bila umur dah nak masuk 4 series ni heheh

Edy Fee said...

wah sihatnya badan dia.heheh

Romeo Laut said...

Kalau rabun jauh atau dekat, biasalah. Tapi aku tertarik dengan adik yang rabun warna tu. Bawa ke opto. Kalau tak, susah dia dah besar nanti. Memandu tak boleh, kerja pun susah. Macam-macam la..

Syafik Coklat said...

jaga leklok mata tu , lgpon dah okay je pakai spek or tak

dEdEQ dE wIshEs said...

BIASE BILE TGOK ORG PKAI SPEK NI CAM NAMPAK SKEMA JE KAN .. HIKHIK ..

KITE DLU DE SIKIT2 .. TP WAT DGIL XPAKAI SPEK ..

ALIH2 .. ALHAMDULILLAH .. MATE DA OK NI ..

Everything's Everythings said...

Aku ni nk pakai eyemo pun tak reti apatah lagi contact lense tu..
hak2

aah rimas kan pakai spec,
sebab tu waktu medical check up dulu aku tipu dgn buka sebelah mata diam2 xD

Sanji Ngatmi said...

mata kita amalan kita

teha said...

kite mmg pakai spek sbb rabun.. hihihi

Norashiqin Kamaruzaman said...

adedeh dahla kurng minat carrot huhu...mata dah rabun skit ni...haha

syiela said...

akak suka makan carrot .. sbb tu tak yah pakai spec kot :)

Bidadari Besi said...

Syaa pun rabun. Sejak darjah 6 :P Power sekarang dah kurang sikit. Dalam 200. Setahun dulu nak dekat 400. Heehe. Btw, akak nampak lagi lawa bila pakai spek :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tingginya power azee. akak 200++ je.

Globe-Rider said...

hi u..

Best blog u ni.. I nak follow la, u..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura