Saturday, 9 March 2013

BB1M beli hard disk sebijik!

Assalammualaikum..

Wahai mahasiswa mahasiswi, dah ambik belum hadiah kerajaan bagi tuk kita..Aku hari kedua dah ambik dah baucer buku 1 Malaysia tu. Almaklumlah, aku memang jenis semangat sikit, sanggup la beratur panjang xpe, janji puas hati sebab baucer RM250 telah berada dalam genggaman aku..muahahaha

Sebelum dapat, aku memang dah berangan angan dah nak menghabiskan baucer buku aku ni dekat Popular, diatas sebab sebab ini..
Tapi, bile aku dapat tau yang sebenarnya, ada syarat tuk guna baucer buku dekat popular (80%-buku , 20%-alat tulis) , okay fine, CANCEL..Sebab tujuan aku nak beli hard disk sebenarnya..Bila dah ade syarat macam tu, x dapat la aku cekau hard disk satu dekat Popular..sob sob..

Aku tetap x puas hati, aku nak jugak hard disk, nak jugak!!!!
Search punye search, aku pun dapat tau yang boleh guna baucer buku dekat Pc fair..
Hati aku sangat berbunga bunga..Kebetulan Pc fair kat UPM dah start dekat UPM.

Dan akhirnya, aku telah memiliki sebuah hard disk yang selama ni aku x pernah ade pun sebijikkk..
Orang lain semua dah siap ada dua tiga collection, aku baru nak ade..huhuhu


Tadaaaa,, hard disk yang bernilai RM199 ringgit plus mouse jugak yang bernilai RM49 ringgit.. First time beli mouse mahal..uuuuuu.. Cadang nak beli printer sebijik share ngn kawan2, tapi disebabkan keannoyingan abang printer tu n sangat leceh, x kuasa aku nak beli..+___+






31 comments:

❤ Si Budak Vanilla ❤ said...

mhlnye mouse 2. . :D kte xde mouse. . :( jeles2. .heheh :D

ezyra daniel said...

zyra guna baucer uwh beli novel ..ase cam rugi kalau beli benda len..haha

Anonymous said...

Hi, may I know the pc fair opening time? Tomorrow still got? Pc fair tu dekat mana bangunan? Thanks ^^

Puteri Hana said...

ooh,,pc fair tu dah x de dah..semalam last..

belogkiter said...

tahniah sebab dah ada hard disk :)

Rosma Mohamed said...

ala..baru nak pegi upm..bila lagi ea pc fair kt upm...igt nak beli printer pakai voucher tu...bole x?..dah puas cari kedai yang boleh pakai voucher tuk printer...

Anonymous said...

skg kat mana lagi ade jual hard disk bole pakai baucer?

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah.untunglaa..

Puteri Hana said...

anonymous: ada satu kedai komputer dekat pkns bangi boleh beli hard disk guna baucer..

Mimie Aida Mazlan said...

alaaa, kita teringain sangat nk beli hard disk ni. sedih tgok popular punya syarat. any suggestion beli hdd guna baucher? :)

Puteri Hana said...

@Rosma Mohamedpc fair kat upm tak xsure bile lagi..tapi ade satu kedai komputer dekat pkns bangi tu boleh beli printer pakai baucer,,try la..=]

Puteri Hana said...

@Mimie Aida Mazlan
tu la,,popular ade syarat..terus x jadi beli kat situ..saya tau kat pkns bangi je..kedai komputer..kedai lain x sure la pulak..huu

Anonymous said...

nama kedai tu? Tq.

Mas Zull said...

assalamualaikum Nur...wah seronok la dpt apa yg diidamkan...:)

Puteri Hana said...

@Anonymous
maaf la,,x ingat nama kedai tu,,tapi tingkat 3 x silap

Nurul Faiz said...

ha'ah. tak puas hati dengan popular. nak untung lebih la tu. bukan semua buku ilmiah kat popular tu sesuai dengan bidang yang kita belajar..

Anonymous said...

cashkan je. belila apapun ikut keperluan masing2

email ke transbotz at gmail dotcom dengan lokasi n no hp

kami bukan ah long, cuma nak tolong
tak mau takpe tak paksa jangan hina

arrizz said...

perghh nasib baik aku baca entri ko ni..baru ingat nak angkat harddisk guna baucer buku kat popular..terus tak jadi..anyway, kalau korang tahu mana2 tempat boleh tebus harddisk guna baucer, let me know asap twitter@ridzuan_k..kalau boleh tebus kat lowyatt, memang cun la..in the mean time, aku try pkns bangi tu dulu..dekat jer ngan tempat aku..harap2 dapat..thanks for da info!

Siti said...

wahh berguna gak voucher tu hihi.

Zehan Ilyana said...

whoaaa.bestnya beli hard disk.. :D

Hasrina said...

good idea lah

Anonymous said...

nama kedai yang jual hard disk dan boleh pakai voucher tu: June System Trading (tingkat 3 di Kompleks PKNS Bangi)

Yazid Rahmat said...

kedai tu ape2 barang pn boleh beli ke....

Nora Karim said...

mahalnya mouse tu... biar betul! huhu

Anonymous said...

kedai tu jual hard disk, pendrive, mouse, dan lain-lain pc electronics saja... hard disk tu perlu order dan tunggu satu atau dua minggu baru ada stock

Koleksi Semut(KUL) said...

salam..
nak tanya..
pc pair yang ms terdkt dkt mn?
saya ingt nak bli brg komptr gna baucer buku..
boleh tak tlg sms maklmt pc pair dkt sya..
0129442236 wan / emel safura_8989@yahoo.com
trm ksh

Anonymous said...

Datangla ke kedai JUNE SYSTEM TRADING
tingkat 2..berseblahan kdai syabab...byk stok baru sampai ..external hard disk.power band,printer...bleh gune baucar untuk beli semua barang ...

farcuemai said...

hi June System masih terima lagi tak baucer buku kalau nak beli barangan elektronik

Anonymous said...

Berapa rm ya utk hard disk 1 tb dekat kedai pkns bangi tu?

Anonymous said...

1T Seagate : RM 289
Baru g tgok tadi June System Pkns Bangi..

ayub nassim said...

Bli yg 1Tb=1000Gb... kejp je dh pnuh,.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura