Tuesday, 26 March 2013

Lunch Dengan Mangga Muda


Haa,,terliur taw,,sape tengah kecur air liur angkat tangan..
Ke aku sorang yang kalau tengok benda masam masam ni kecur air liur..
Semalam pegi pasar malam, jalan2 tempat buah tu terjumpa pulak mangga masam ni..
Memang terus stop, x pandang kiri kanan dah..
Bukan senang nak jumpa..
Pelam yang kaler kuning manis manis tu banyak la jual, tapi x minat.
Yang masam jugak kene ngan anak tekak..^^ 

Pekena dengan kicap+garam+gula+belacan+cili..Sepuluh bijik hadap sorang boleh pon habis..
Lunch aku pada hari ini..
Haish,,patut lah lemah daya ingatan..yang tak elok, semua sedap..
Tapi x pelah,sekali sekala,,dimaafkan..^^



12 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

alamakkk tak mkn la pulak yg masam :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

waaa.. masam x..tiba2 rasa masam

nuyui a.k.a miss YUI said...

Ya ALLAH sedapnya tgk..

Nora Karim said...

amboi... mmg kecur air liur la... yum yum...

belogkiter said...

ni my fav ni... kalau makan ni tak yah makan nasi pun boleh. semalam baru makan yang dah dibuat jeruk..

TiranaAduka said...

salam .
Masam+macam
Hehehe tak tahan ta masam2.hehehe

P/s jawapan azie kurang tepat..
Contoh 'lik' ambil bunyi 'lik dari perkataan 'balik' .begitu.
Sila cuba lg..hadiah sgt lumayan..terima kasih

TiranaAduka said...

terima kasih azie sudi mencuba.
Pasal tu la hadiahnya sgt lumayan..insya-allah..
Tak pe nanti kalau ada leh dtg lg tempat ta dan bg jawapan..harap x berkecil hati.
TEK..BUKAN betik,petik,bilik..seakan bunyi 'TEKA' Buang 'a'..begitulah..
Selamat mencuba.

Puteri Hana said...

@TiranaAduka
bunyi nya saya tau,,tapi nak cari suku kata tu yang x juma..haha..tu y buat "telah", ambik te n tambahkan k..jadi la tek..haha...x pe..=D

jaakechik said...

sedapppnyaa.... jaa pun suka makan mangga muda ni.. lagi sedap kalu dicicah ngn serbuk megi... hehehehee... hana pernah tak cicah ngn serbuk megi?

Puteri Hana said...

@jaakechik
eh,,cicah dengan serbuk megi..x pernah try pulak..sdp ke..leh la try lepas ni..

eimah siti said...

wahhhh sedap nya....

Si Matatajam said...

Mak aiiii tak sakit perut ka lps tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura