Wednesday, 23 January 2013

Senarai nama yang disukai jin

Assalamualaikum kawan2 sekalian..

Hari tu, my sis ade cakap dekat aku yang nama balqis ni jin suka..
And then, aku buat2 research, acehh, mengalahkan buat assigment pulak..
X de la research sangat.. Dah lama dah aku carik sebenarnya. Tapi masa tu x de mood nak update..Jadi simpan dalam kepala otak,kunci diam2..
Aku ngn beberapa orang kawan aku pun mengoogle la..Time tu study week..
Biasa la,,study week suke sangat buat bende2 lain yang bertentangan dengan study..Aku rasa kene tukar la nama study week tu..
+___+

Okay, berbalik kepada tajuk..
Dalam rancangan Tanyalah Ustaz, Ustaz Sharhan Shafie ade bagitau yang ade beberapa nama yang menjadi kesukaan jin,, antaranya:

1.Balqis
2.Qistina/Kistina
3.Najwa
4.Zakuan
5.Batrisya
6.Erisya
7.Mazda

sumber : youtube

Ustaz Sharhan Shafie ni seorang pengamal perubatan Islam. Dalam 6O hingga 7O% orang yang datang berubat adalah dengan nama2 tersebut. Sebab tu beliau buat kesimpulan macam tu..
Lagipon, beliau mesti lebih berpengalaman mengenai ilmu ilmu perubatan Islam ni.


sumber : youtube

Orang ramai banyak bertanya betul ke?? Dan ini jawapan dari Ustaz Azhar Idrus.
Ape pon aku suke jawapan ustaz Azhar ni..

Lagipon, Ustaz Sharhan pon ade bagitau yang nama2 ni ade maksud yang baik baik belaka semuanya.
Cuma menjadi kesukaan jin.
Tak perlu la angkat sumpah pulak nak g ubah nama tu kalau memang mak bapak dah bagi.
Just tukar nama panggilan je..

Mak aku pernah cerita, kalau dulu2 baby asyik nangis je, kene tukar nama panggilan..Nama panggilan je, x yah tukar nama sebenar pon..
Contohla nama Azee, tapi dok teriak je siang malam pagi petang, panggil la nama panggilan lain macam Erra Fazira ke..hehe

Terpulang untuk sesiapa percaya atau pun tidak.
 Wallahualam..

Btw, aku suka semua nama2 yang tersenarai kat atas tu..Cantik2 nama tu..
^___^
Cume, aku ingat mazda tu nama kereta je, rupanya ade jugak eh nama orang..heee



9 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

betul...

cuma kena pandai-pandai jaga diri kan?

Fikri said...

Mazda pn ada gk? Dah mcm nma kereta dah :D

MissNick said...

hehe tak penah jumpa plak orang nama mazda....kalau nama saga ada la penah jumpa...

Mar Haini Abdul Rahim said...

hehe nm pgilan kot, nama asal mazidah pgl mazda :D

Syaifuddin Alias said...

nanti kalau nak isi nama anak, jgn isi yg gini lerr

the malay male said...

hurm....info menarik

Rien Rose said...

suka tgok UAI..

Sue PeLik said...

saya baru neh letak nama anak putri balqis batrisya awak tahu tak? huhuhu. terus tak jadi kena cari nama lain. hhuhuhu

Anonymous said...

ape mksod nme azee uh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura