Sunday, 19 January 2014

Cara On Phone Nokia Lumia Bila Tiba2 Mati

Assalamualaikum..

Hai, apa khabar semua..sihat ke idokkk??
Sekarang tengah sem break.. Enjoynya la korang2 para mahasiswa dapat bercuti kat umah..
Aku ni ha duk nganga kat UPM ni x dapat balik...Homesick tambah bosan...Sob Sob

Okay, back to the tajuk,, pelik pulak daku tengok tajuk tu..Ah x kisah lah..
Sape kat sini pakai nokia lumia angkat tangan tinggi2...\(^-^)
Sape x pakai,, jgn tutup pulak entry ni, mana tau ada pakcik, makcik, atuk, nenek, pak sedara, jiran umah dan blaaa blaa blaa pakai, boleh la korang tolong...

Pernah tak phone nokia lumia korang tetiba je mati, screen gelap, tekan2 x mau jugak hidup...
Sabarrrrrr.... jangan terburu2 campak phone korang tu macam aku selalu buat...hihi
amik nafas dalam2,, baca bismillah...:)

Kemungkinan, phone korang tengah 'FROZEN'...hahaha...merepek kan istilah tu...frozen??
itula yang pernah jadi kat Phone aku...aku bukak lagu sambil on wifi, boleh pulak engkau frozen..

Caranya,,, pegilah warm kan korang punya phone...bagi haba2 sikit...PERINGATAN: JANGAN PULAK BAGI KENA API...haritu aku letak atas katil yang baru lepas letak laptop...kan panas sikit...gosok2 dekat tapan tangan...

And then baru lah korang tekan BUTTON VOLUME DOWN + BUTTON CAMERA serentak sampai la bervibrate..... taraaaa,,, hidup sudah...saja je phone ni nak bermanja2 pulakkk...Layanke je lah...

gambar pinjam google

Aku pakai nokia lumia 800 macam gambar atas ni.. sangat suka walaupun x banyak sangat apps macam android.. ;)





3 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2.. bgus caranya

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. saya pakai phone 9tology je. hehe siannya awak. phone buat hal ekk. minta beli baru kot >_____<

ros_reeza said...

bagus untuk mereka yg guna phone ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura