Saturday, 16 November 2013

Resepi baru : bunga kertas bersalut telur

Assalammualaikum

Hai gorgeous2 sekalian..Macam hari ni..Dah makan ke belum..Sehat x..=P
Hari ni Chef Azee nak tunjuk resipi baru n terbaikkkkkkkkkkk punya..
Jum kita terjah..
.
.
.
.
.
.
.
Tadaaaa

Ini lah resepi baru yang diberi nama telur dadar bersalut bunga kertas, eh bukan, bunga kertas bersalut telur dadar..x kisah lah ape nama nya..

Resepinya adalah..
Beberapa kuntum bunga kertas..x yah beli mahal2, petik pokok bunga mak je..
Beberapa biji telur ayam..sukati la nak letak berapa..
Gaul2 bersama dan goreng macam biasa...
Muahahahaha
Alkisahnya, hari tu aku n budak class pergi trip dekat taman herba seremban..
Sampai2 sana je, kitorang dilayan sngt baik...Baik2 betul staff sana..Dorang mula2 hidangkan kiteorang air teh herba..Dan selepas tu, muncul lah berpiring2 telur dadar bersalut sesuatu [x tau ag bunga kertas rupanya]..Panas2 okay..Bau telur tu serius mencucuk2 hidung aku ni..

Bila dah makan sikit, dok kuis2 telur tu,,tengok yaah itu adalah bunga kertas..bunga yang aku dulu selalu main masak2 time kocik2..Curik bunga mak..Dah mkn separuh jalan, xyah pikir ape..Makan je lah dgn lahapnya..siap mintak meja sebelah punya ag y dorg x abis tu..Muahahaha

After makan, staff situ bagi la taklimat sikit pasal taman herba dia..Dia asyik cakap pasal pokok belalai gajah..Banyak sgt khasiatnya..
N then dia tanya la " Sedap x telur tadi, goreng dengan daun belalai gajah tu "

Kiteorg pon jawab " Eh, tadi tu bunga kertas.. Bukan pokok belalai gajah" 

Staff tu cakap " Saya rasa sy bg arahan suruh goreng dengan belalai gajah..Salah dengar la tu" sambil tersenyum...

ERkkkkkkkkkkkkkkk...Salah arahan?????
Okay fine, sebenarnya boleh mkn ke x bunga kertas tu...Tetibe kembang tekakk...Uwekss

saje nak tepek gambar ni..
banyaknye bunga  ^_^



2 comments:

ezyra daniel said...

tah2 org tu sje je nak menyakat..boleh mkn kot bunga kertas tu..so far away de sakit2 perut ke?hehe..btw done klik iklan nuffnang awk ye

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm pelik je bunga kertas..hihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura