Saturday, 9 November 2013

Apabila pekerja di Body Shop Mines Annoying

Assalamualaikum...

Ini kisah lama, tapi x de la lama sangat,,adalah dalam minggu lepas. Aku ni memang lah pelanggan setia body shop. Sampai kan nanti hantaran aku pon,aku nak satu set body shop. Sebab aku bukan boleh pakai minyak wangi lain pon, cepat pening. Aku HANYA boleh pakai perfume yang bau rose y dijual di BODY SHOP sahaja. Sapa yang nak bagi aku hadiah, aku dah bagi hint dah ni. Eh2, ade ke..^-^

Nak dijadikan cerita, haritu body shop ada buat sale, lama jugak la dalam seminggu.. First day aku pergi, aku x beli ape2 pon. Sebab aku pikir, okay lama lagi. Nanti2 lah. Lepas tu aku pergi lagi nak beli perfume and body butter. Dua2 tu ada sale 5O%.

Dah siap pergi keluar duit bagai, aku pon masuk la body shop dengan muka excited. Tanya kat pekerja tu, saya nak cari perfume ni ni ni, ada 5O% kan. Sebab aku tengok dekat depan tempat sale tu macam x de ape yang aku cari. So,try lah tanya dengan muka manis, suara yang lembut. Uhh
Dia dengan muka annoying dan suara y menyakitkan gegendang telinga aku pon jawab, "Ha, dah tau ade sale, datang lambat buat ape. Semua orang dah rembat la. Ni ada yang 1O%. Alang2 nak cari kan, ambik je la"
Aku pon dgn innocent pon jawab "Saya x nak y perfume jenis ni, sy nak cari y 5O% tu. Dah habis ye"
Dan dia dengan muka y sgt berlagak " Ada yang 5O% ,tapi perfume lain. Nak sangat kan 5O% kan, ha ambik la perfume tu. Saya x jamin awak suka..Nak sgt 5O% kan,,"

Hati aku dah panas membara dah. Nak nangis pon ada..Tak boleh ke dia cakap elok2,dengan senyuman yang manis ckp "dah abis la cik. Maaf ye. Mungkin tempat lain ada lagi kot. Cuba try." Kan ke elok. Tak rugi pon. Dah membuatkan aku x nak pergi body shop Mines tu dah. Keluar kedai pon muka masam mencuka, siap nak jerit lagi.




4 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

kalau yui mcm tu mgkin dah sound direct.

takde adab org cmtu

ezyra daniel said...

pergh!!!memang rude la ...dtg bulan ke pe?syg kalau manusia yg tak pndai control emosi..sbb org tak kan suka berkawan..serius

Fatin Affiza said...

azie, aku taw..memang ada sale...aku dapat rembat satu perfume dia..hahaha..itu memang kuanghajau tuu..

Eza Boom Boom said...

bahasa penjual tu hamboi, sentap eza.. walaupun just baca entry je, tp geram tau ada penjual macam tu. hesh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura