Wednesday, 27 July 2011

Cuti Semester

  Dah berapa bulan dah cuti semester..tahun ni,,budak U cuti bukan men lame lagi..4 bulan woo..dari bulan 5 aritu smpai la bulan 9 bru masuk balik..lame tu..kire sempat la kalo korang nak menaikkn berat badan..yela,,dok makan tido,,makan tido..

  Tapi yang best nye cuti ni,,bulan pose penuh dok umah..boleh la tolong mak masak lauk berbuke kat umah..(iye ke??)..haha..tapi msti syok berbuka ngn family sebulan..kalo pose kat kolej,,kadang tu buke pon makan megi..aduh,,sedihnye,,,(dugaan namenya)..

  Aku nak cite kat sini ni sebenarnye tips2 x nak boring tyme cuti..
1)Tolong mak buat kerje rumah..ni untuk orang2 yang rjin la..ganti pulak tmpat mak masak,basuh baju,,siram bunga..sume la yang brkaitan ngn keje di rumah..
2)pergi la bercuti kat mane mane ngn family ke kengkawan ke..orang bnyak duit boleh la kot..heee
3)ape agi,,cari keje sambilan la..sape x nak duit masyuk oo.. macam aku..keje kat kedai depan umah je..=)
4)tanam sayur2 kat tepi rumah..kire bukak kebun sayur la kat tepi ke belakang umah..boleh dapat hasil..haha
5)berniaga tyme bazaar Ramadan..tapi kene amek lessen dulu taw..

  Itu je la..tapi sekarang tggal lagi sebulan lebih je..rasa tips y pling brguna untuk sebulan ni yang no 1..tolong mak je la..=)

1 comment:

nur anis said...

woi..tolong masak ke?haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright 2013 © Azee Hana,Design by Izza Sakura